Συνεχίζει αγνώριστος σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ολυμπιακός, που στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Super League 1, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από το Βόλο, που μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ τη 2η αγωνιστική, έδειξε και πάλι πως είναι πολύ καλή ομάδα.

Ads

Οι ερυθρόλευκοι δεν αξιοποίησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν (τρία δοκάρια,) με αποτέλεσμα να χάσουν βαθμούς για δεύτερη φορά στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έκανε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, βγήκε στην επίθεση και έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά στην επανάληψη οπισθοχώρησε. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έδειξε ότι είναι αδιόρθωτος, αφού δέχτηκε ξανά γκολ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανατρέψει το σκορ.

Άφησε στην άκρη το 3-4-3 ο Κορμπεράν και επανέφερε το 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ σταθερά κάτω από τα δοκάρια, ενώ Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Μπα και Ρέαμπτσιουκ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Κουντέ και Εμβιλά τα δύο χαφ, με τον Βαλμπουενά να βρίσκεται μπροστά τους, δεξιά ο Μπόουλερ και αριστερά ο Μασούρας, ενώ στην κορυφή κινείτο ο Χουάνγκ Ουί Τζο, με τον Ελ Αραμπί να παραμένει στον πάγκο.

Ads

Με παρόμοια παράταξη ο Βόλος. Ο Κλέιμαν ήταν στο τέρμα, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης και Λούνα στην άμυνα. Τσοκάνης και Μπαριέντος τα δύο χαφ, με τον Πάολο Φερνάντες μπροστά τους, Ντέλετιτς και Μεθκίδα στα «φτερά», ενώ ο Οζέγκοβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης και έκανε ντεμπούτο.

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό από την αρχή και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι ο Βόλος δεν έμεινε πίσω να περιμένει. Μάλιστα, παραλίγο να γίνει φάση δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα, με τον Μασούρα να φεύγει στην κόντρα, να καθυστερεί, ενώ υπήρχε αριθμητικό πλεονέκτημα στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να κλειστεί και να χάσει την μπάλα.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο 3’, με τη διαφορά ότι πρόλαβε να γυρίσει στον Εμβιλά που έκανε πολύ δυνατό εκτός περιοχής σουτ, το οποίο έβγαλε ο Κλέιμαν. Πιο κλασική φάση ήταν εκείνη στο 6’, με τον ορεξάτο Μπόουλερ να μπουκάρει από τα δεξιά και έχοντας αρκετές επιλογές έκανε σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνάει κατευθείαν εκτός.

Ακόμα πιο καλές ήταν για τους Πειραιώτες οι συνθήκες στο 13’, με τον Ρέαμπτσιουκ να πατάει περιοχή, με την αντίπαλη άμυνα να είναι ανοργάνωτη, αλλά έπεσε στο μαρκάρισμα του Πάολο Φερνάντες και σπατάλησε την ευκαιρία. Η καλύτερη δημιουργικά προσπάθεια του Ολυμπιακού έγινε στο 17’, αλλά ολοκληρώθηκε δίχως τελική. Ο Μπόουλερ πήγε στο ένας με έναν και έδωσε για τον Βαλμπουενά που με μια επαφή έβγαλε κάθετα για τον Χουάνγκ Ουί Τζο, με τον Κλέιμαν να διαβάζει τη φάση και να μπλοκάρει.

Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο 19’, με τον Φερνάντες να κάνει ωραία κίνηση προτού στείλει την μπάλα λίγο έξω με φαλτσαριστό σουτ. Στο 24’ ο Βαλμπουενά έκανε γλυκό πλασέ και βρήκε τον Κλέιμαν σε ετοιμότητα.

Στο 29’ ο Βόλος «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης» κάνοντας το 0-1. Ο Πάολο Φερνάντες πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Ρέαμπτσιουκ και ο Ισπανός άδειασε τον Μολδαβό (σε φάση που θύμισε προ ολίγων ημερών 2-1 της Ναντ κόντρα στον Ολυμπιακό), προτού ο Οζέγκοβιτς σκοράρει με τακουνάκι στο ντεμπούτο του.

Μέχρι την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες για να πάει με το 1-1 στην ανάπαυλα. Αμφότερες με κόρνερ από τα πόδια του Βαλμπουενά. Στο 38’ η εκτέλεσή του βρήκε τον Χουάνγκ Ουί Τζο που έκανε πάσα στον Εμβιλά, ο οποίος δεν έφτασε στην μπάλα, ενώ στο 45’+2’, ο Παπασταθόπουλος έκανε άστοχη κεφαλιά.

Τριπλή αλλαγή (Άβιλα, Ελ Αραμπί και Μπιέλ αντί Βρσάλικο, Χουάνγκ και Μασούρα) έκανε ο Κορμπεράν μετά την ανάπαυλα για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και να την τονώσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο επιθετικοί με τη συγκεκριμένη σύνθεση και στο 54’ είχαν την πρώτη τους πραγματικά πολύ καλή φάση στο β’ μέρος, αγγίζοντας το 1-1, με τον Μπόουλερ να πλαγιακοπεί από τα δεξιά και τον Βαλμπουενά να στέλνει ελάχιστα έξω την μπάλα σχεδόν από το ύψος του πέναλτι. Λίγο μετά ο Βόλος φλέρταρε με το 0-2, αλλά ο Μπα έκοψε σωτήρια μετά την εξαιρετική μπαλιά του Φερνάντες.

Στο 70’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1, με τον Βαλμπουενά να κάνει σέντρα πάρε-βάλε και τον Κουντέ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Κορμπεράν έβαλε και τον Ροντρίγκες (αντί του Μπόουλερ) για να τονώσει επιθετικά την ομάδα του που πίεσε πολύ στην τελική ευθεία και βρήκε την ισοφάριση στο 76’.

Ο Ελ Αραμπί πλάσαρε ωραία για το 1-1 από κοντά, έπειτα από διώξιμο των φιλοξενούμενων και σήκωσε στο πόδι το φαληρικό γήπεδο. Ο Βόλος υποχώρησε ακόμη περισσότερο, έχοντας στο μυαλό του μόνο να διώχνει την μπάλα στα τελευταία λεπτά και εκ του αποτελέσματος του βγήκε.

Μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1. Στο 88’ ο Ντε Λα Φουέντε βρέθηκε φάτσα με τον Κλέιμαν έπειτα από ωραία μπαλιά του Μπιέλ, αλλά με την εστία… πιάτο αστόχησε, ενώ λίγο μετά ο Ροντρίγκες μπούκαρε από τα δεξιά και έκανε αδύναμο γύρισμα, σε μια φάση που θα μπορούσε να φέρει το δεύτερο γκολ στους γηπεδούχους.

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός παραλίγο να πετύχει… χρυσό γκολ. Σε μια αλλόκοτη φάση, στην οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Ρέαμπτσιουκ, σχεδόν όλοι οι παίκτες που ήταν στην περιοχή σταμάτησαν, ενώ ο Ντε λα Φουέντε που συνέχισε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι. Αμέσως μετά την ίδια κατάληξη είχε η μπάλα στο στην προσπάθεια του Μπιέλ, αφού τη βρήκε ο Κλέιμαν.

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (46’ Βρσάλικο), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Κουντέ, Εμβιλά – Μπόουλερ (69’ Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (78’ Ντε λα Φουέντε), Μασούρας (46’ Μπιέλ) – Χουάνγκ Ουί Τζο (46’ Ελ Αραμπί)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα – Τσοκάνης (78’ Μεταξάς), Μπαριέντος (85’ Μπατόκιο) – Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς (78’ Ματίγια), Μεθκίδα (58’ Βίκτορ Φερνάντες)– Οζέγκοβιτς (86’ Πίρινεν)

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής), Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας)
4ος Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Μωϊσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)