Ανώμαλη προσγείωση για τον Παναθηναϊκό στο Βόλο, αφού μετά από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και πέντε στα έξι τελευταία ματς, υποχρεώθηκε σε ήττα 3-1 από την ομώνυμη ομάδα, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Έτσι ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες μετά από σχεδόν δύο μήνες, παίρνοντας ταυτόχρονα μεγάλη  βαθμολογική ανάσα, με τον εξαιρετικό Τομ Φαν Βέερτ να πετυχαίνει δύο υπέροχα γκολ φτάνοντας τα δέκα στην σεζόν και να κόβει τη «φόρα» στους πράσινους.

Καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε το λάθος του Κώτσιρα στο 35′ και η υπερβολική αποβολή του Σάντσες με κόκκινη κάρτα στο 44′ του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός, που δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα ματς, έκανε το καλύτερο 45λεπτο τη φετινή σεζόν με εξαίρεση αυτά τα δύο λάθη.

Ο Βόλος παρατάχθηκε έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Κότνικ στην εστία και τους Πουρίτα, Γκουλέν, Ρομέρο και Φεράρι στα μετόπισθεν. Ενώ Μπαριέντος και Τσοκάνης ήταν οι «κόφτες», με τους Ρεγκατέν, Ορόζ και Φερνάντες να παίζουν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φαν Βέερτ.

Ads

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη, σύστημα 4-3-3 και τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Σάντσες ήταν η τετράδα στην άμυνα, ενώ Βιγιαφάνιες. Αλεξανδρόπουλος και Λούντκβιστ έπαιξαν στον άξονα. Με τους Αϊτόρ και Παλάσιος να αγωνίζονται στα άκρα και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, πίεσε, πήρε άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά.

Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του ήταν ο Παλάσιος, που ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ αυτή την φορά, έχοντας μάλιστα και μια σέντρα σουτ η οποία σταμάτησε με την παρέμβαση και του Κότνικ στο οριζόντιο δοκάρι, στο 8’.

Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μακέντα σπατάλησε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από το «χλιαρό» σουτ που έκανε εντός περιοχής.
Όσο περνούσε η ώρα το «τριφύλλι» συνέχιζε το… μονότερμα, βάζοντας στο ματς και την δεξιά του πλευρά, με τον Αϊτόρ να πρωταγωνιστεί τόσο στην φάση του 19ου λεπτού, αλλά τον Κότνικ να τον νικάει, όσο και σε εκείνη με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όπου πάλι όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ενδιάμεσα, μεσολάβησαν δύο ακόμα καλές στιγμές με τους Σάντσες και Μακέντα να τις σπαταλούν, αλλά την ομάδα τους να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο.

Ωστόσο κυριολεκτικά από το «πουθενά», ή για την ακρίβεια από ένα λάθος του Κώτσιρα που «μυρίστηκε» ο Φαν Βέερτ, ο Βόλος πήρε απρόσμενα το προβάδισμα με 1-0 στο 34’, χάρη στο ωραίο και δύσκολο πλασέ του Ολλανδού επιθετικού από πλάγια θέση, με τον Μπρινιόλι εξουδετερωμένο.

Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά ο Μακέντα έχασε μια ακόμα ευκαιρία, δύο λεπτά μετά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε την ομάδα του να μένει και με δέκα παίκτες, από την εξαιρετικά αυστηρή απόφαση του διαιτητή Χίγκλερ να αποβάλλει τον Σάντσες με απευθείας κόκκινη, για μαρκάρι8σμα πάνω στον Μπαριέντος, στο 44’.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» με δέκα παίκτες και χωρίς συγκέντρωση δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σωστά.

Ο Βόλος είχε και δοκάρι με τον Τσοκάνη στο 72′ που έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν ευστόχησε.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν αναιμικές ενέργειες, δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν απέναντι στον Κότνικ και στο 76’ ξανά ο Κώτσιρας έγινε «χορηγός» του Βόλου αδυνατώντας να κόψει το γύρισμα του Μπαρτόλο, με τον Φαν Βέερτ να κάνει το 2-0.

Στο 92΄ο Χατζηθεοδωρίδης κέρδισε πέναλτι από τον Φεράρι και ο Παλάσιος εκτέλεσε εύστοχα μειώνοντας σε 2-1.

Οι «πράσινοι» βγήκαν όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν, αλλά στο 95’ ο Ορόζ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπρονιόλι μέχρι το κέντρο (!) και πλάσαρε στην άδεια εστία κάνοντας το τελικό 3-1.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (54’ Μπαρτόλο), Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (84’ Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Βέερτ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Βιγιαφάνιες (84’ Ρούμπερν Πέρεθ), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Αϊτόρ (70’ Βιτάλ). Μακέντα (70’ Ιωαννίδης), Παλάσιος

Διαιτητής: Χίγκλερ Ντένις (Ολλανδία)
Βοηθοί: Χόνιγκ Ρότζερ, Σάαπ Σαρλς (Ολλανδία)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Ντιεπερίνκ Ροπ (Ολλανδία)
AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)