Αυλαία στη 18η αγωνιστική της Super League, με το Βόλο να επικρατεί 1-0 του Ιωνικού στο γήπεδο της Νεάπολης και να επιστρέφει στις νίκες μετά από τις 10 Νοεμβρίου.

Ads

Η ομάδα της Μαγνησίας απέδρασε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και ανέβηκε πάλι στην πέμπτη θέση με 29 πόντους, οδηγώντας τους γηπεδούχους σε τραγικότερη κατάσταση, καθώς παραμένουν τελευταίοι στη βαθμολογία, έχοντας ακόμη μία εντός έδρας απώλεια, στην άνιση μάχη που δίνουν για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ιωνικός υποδέχεται την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο Βόλος θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η βαθμολογία

image

Ads

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ιωνικό ο Σπανός, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στον Γούλερι που έκανε ντεμπούτο. Ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνος ήταν στην άμυνα. Ρομαό και Κάνιας ήταν στα χαφ, Γούλερι, Λοβέρα και Σεμπά ήταν η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Βόλος. Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν και Λούνα στην άμυνα. Ο Μπαριέντος είχε τον Μεταξά στο πλευρό του στα χαφ, με τους Ντέλετιτς, Τσιρίνος και Μεσκίδα να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς.
Οι δύο ομάδες ήταν αναγκασμένες να πάνε σε μάχη και κυρίως ο Ιωνικός. Η ανάγκη των γηπεδούχων για βαθμούς ήταν και είναι μεγάλη. Λόγω της έως τώρα φτωχής συγκομιδής στο πρωτάθλημα και εξαιτίας του γεγονότος ότι προερχόταν από συνεχόμενες ήττες, που τον εδραίωσαν στην τελευταία θέση.

Ο Βόλος ασφαλώς βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα, αλλά αφενός ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, αφετέρου είχε ευκαιρία να προσπεράσει τον Άρη στην 5η θέση.

Τα παραπάνω συστατικά δεν βοήθησαν ώστε να δούμε συνολικά ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, στο οποίο κυριάρχησαν οι μονομαχίες με το θέαμα να είναι κάκιστο. Στο μεγαλύτερο μέρος ότι πήγαινε να γίνει δημιουργικά ήταν από στατικές φάσεις. Το γεγονός ότι η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 31’ λέει πολλά. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Γουλέρι να κάνει ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα και να εκτελεί με χαμηλό σουτ από το ημικύκλιο που έβγαλε ο Κλέιμαν.

Ο Βόλος δεν είχε απειλήσει σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και άγγιξε το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Μεσκίδα γύρισε από τα αριστερά, ο Τσιρίνος εκτέλεσε από θέση βολής και ο Τσιγκρίνσκι απομάκρυνε σωτήρια στο 45’, ενώ στις καθυστερήσεις ο πεσμένος Πίρινεν κατάφερε να εκτελέσει, αλλά έδιωξε ο Βαλεριάνος.

Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος, ο Ιωνικός άρχισε να ανεβάζει στροφές, έχοντας δύο πολύ άστοχα σουτ με Ρομαό (52’) και Σάκιτς (54’), ενώ απείλησε στο 56’. Ο Λοβέρα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κάνιας αστόχησε με κεφαλιά, αφού ο Σόουζα ή κάποιος συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα που έφυγε σχεδόν παράλληλα με την εστία.

Στο 64′ ο διαιτητής Περράκης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομαό στον Μπαριέντος. Ο διαιτητής VAR Σιδηρόπουλος τον κάλεσε να δει εκ νέου τη φάση και το πήρε πίσω, μιας και δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή, με τον αρχηγό του Βόλου να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να πετύχουν γκολ. Ο Ντέλετιτς με μια καλή εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Πίρινεν στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού, όμως η κεφαλιά του Φινλανδού κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του ματς το παιχνίδι έγινε “ροντέρο” και η μπίλια έκατσε στον Βόλο. Στο 86′ ο Χουτεσιώτης σταμάτησε την κεφαλιά του Κούτσια, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κλέιμαν με μια εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Ελευθεριάδη.

Στο 90′ ο Οζέγκοβιτς δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσιγκρίνσκι σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Σέρβου και το πέναλτι υποδείχθηκε μέσω VAR. Ο Οζέγκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και στο 91’ έγραψε το 0-1 και χάρισε τη νίκη στον Βόλο, με τον Κλέιμαν βέβαια στο φινάλε να κάνει την απόκρουση του αγώνα, σε ψαλιδάκι του Μάντζη μέσα από την περιοχή.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Ρομαό (90’+2’ Καμπράλ), Κάνιας – Λοβέρα (58’ Φαντιγκά), Γούλερι (80’ Ελευθεριάδης), Σεμπά – Μάντζης

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα – Μεταξάς, Μπαριέντος – Ντέλετιτς, Μεσκίδα (81’ Καρτάλης), Τσιρίνος (74’ Κούτσιας) – Οζέγκοβιτς (90’+3’ Σιέλης)

Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικολακάκης  Βασίλειος (Λασιθίου), Φράγιος Αναστάσιος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας)