Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ προσγειώθηκε απότομα από τον Αστέρα Τρίπολης, μένοντας στο 1-1 με τους Αρκάδες εκτός έδρας. «Φωνάζουν» για δύο πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Ads

Μπορεί ο δικέφαλος του βορρά να είχε πάρει ώθηση από το μεσοβδόμαδο «διπλό» επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, όμως για την 3η αγωνιστική των play-off της Super League 1, κόλλησε στην Τρίπολη μένοντας στην ισοπαλία.

Μουνάφο (65′) και Σφιντέρσκι (56′) βρήκαν δίχτυα για τις δύο ομάδες, με τον Πολωνό να έχει και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Οι  γηπεδούχοι  έχουν παράπονα για δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κρέσπο.

Ads

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ άγγιξε δύο φορές το γκολ, αλλά είδε και τις δύο τελικές του Σφιντέρσκι να σταματούν στα δοκάρια του Παπαδόπουλου. Στο 5′ ο τερματοφύλακας του Αστέρα έσωσε την εστία του με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού και στο 22′, έπειτα από σέντρα του Τζόλη, ο Πολωνός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο.

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στο 12′ ο Πασχαλάκης γλίτωσε την γκάφα της χρονιάς, που προκάλεσε ο ίδιος σε γύρισμα του Ίνγκασον, όταν η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και πριν καταλήξει στα δίχτυα την απομάκρυνε με υπερένταση.

Στο 28ο λεπτό, ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Κρέσπο μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης -με τη βοήθεια του VAR και προς έκπληξη όλων, έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Ότι στέρησαν τα δοκάρια στον ΠΑΟΚ και τον Σφιντέρσκι στο πρώτο ημίχρονο, τους τα «επέστρεψε» το δεύτερο. Στο 56′ ο Αουγκούστο τροφοδότησε τον Πολωνό μέσα στην περιοχή και εκείνος με εξαιρετικό γύρισμα και σουτ έκανε το 0-1.

Η απάντηση του Αστέρα, όμως ήταν άμεση και στο 56′ ο Μουνάφο έκανε το 1-1, εκμεταλλευόμενος λάθος διώξιμο του Ουάρντα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω του.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν στο υπόλοιπο του αγώνα αλλά δεν είχαν τύχη, με τις κεφαλιές των Σφιντέρσκι και Κρέσπο στις καθυστερήσεις να περνούν άουτ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνιο, Σουάρες, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (78′ Μπελόκ), Λουίς Φερνάντες (16′ λ.τ. Άντριαν Ριέρα), Τιλίκα (79′ Ρετζίς), Σίτο (67′ Ιγκλέσιας,) Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Σβαμπ (76′ Κρμέντσικ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58′ Ελ Καντουρί), Ουάρντα (83′ Μουργκ), Σβιντέρσκι

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών), Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας
VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης