Δεύτερη σερί νίκη για τον ανεβασμένο Αστέρα, που επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στη Τρίπολη, για την 7η αγωνιστική της Super league 1.

Ads

Ο Αστέρας, που έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη, με τους πράσινους να γνωρίζουν τρίτη ήττα μακριά από τη Λεωφόρο σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο τεχνικός των Αρκάδων Μίλαν Ράσταβατς, έχει μόλις μια ήττα όταν βρίσκει απέναντι του το τριφύλλι, ενώ οι γηπεδούχοι στα τελευταία παιχνίδια έχουν τρεις νίκες επί των πράσινων που ναι μεν παρουσιάστηκαν καλύτεροι απ’ άλλα ματς εκτός έδρας αλλά και πάλι πλήρωσαν τα λάθη τους.

Ο Αστέρας μπήκε στο πρώτο ημίχρονο με διάθεση να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλό του, προκειμένου να τον εγκλωβίσει και, εν συνεχεία να ψάξει κάποια γρήγορη επίθεση.

Ads

Θα έλεγε κανείς ότι τα κατάφερε αρκετά καλά, αφού ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τον τρόπο να πατήσει περιοχή και να απειλήσει.

Ένα «χλιαρό» σουτ του Άλβαρες στο 11’, μια άστοχη κεφαλιά του Μπαράλες στο 17’ και ενδιάμεσα ένα γκολ του Χατζηγιοβάνη που σωστά δεν μέτρησε, στο 15ο λεπτό, ήταν ότι καλύτερο περιλάμβανε το ματς.

Οι γηπεδούχοι «ανέβηκαν» μετά το 20’, κυκλοφορόντας περισσότερο την μπάλα, είχαν μια καλή ευκαιρία στο συγκεκριμένο λεπτό, με τον Κρέσπι. Την ώρα που το «τριφύλλι» έδειχνε να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Τελικά, όσα δεν έγιναν σε μισή ώρα αγώνα, έλαβαν χώρα μέσα σε τρία λεπτά, με δύο γκολ, από ένα για κάθε ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Παλάσιος κι εκείνον, ενώ είναι απέναντι στον Τσιφτσή, να τροφοδοτεί την κατάλληλη στιγμή τον επερχόμενο Καρλίτος, για το 0-1 στο 30΄.

Ωστόσο τρία λεπτά μετά, μια κακή εκτίμηση του Πούγγουρα οδήγησε στην ανατροπή του Μπαράλες και τον καταλογισμό πέναλτι, με τον Αργεντινό επιθετικό του Αστέρα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του Μπρινιόλι που βρήκε την μπάλα, να πετυχαίνει το 1-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο αντίπαλοι θα πήγαιναν ισόπαλοι στα αποδυτήρια, ένα σόλο του Σίτο στο 45΄, που δεν ανακόπηκε ούτε με φάουλ από κάποιον παίκτη των φιλοξενούμενων, επέτρεψε στον Σονί να σκοράρει ανενόχλητος σχεδόν σε νεκρό χρόνο, για το 2-1 και την ανατροπή υπέρ των Αρκάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές και έριξε στο ματς Κώτσιρα και Ιωαννίδη αντί Χουάνκαρ και Βιτάλ, με τον Σάντσες να γίνεται αριστερός μπακ και τον Παλάσιος στα άκρα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις για την ισοφάριση στο 55’ σε σουτ του Σάντσες, στο 59’ σε παραλίγο αυτογκόλ του Βαλιέντε, στο 61’ σε εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη και στο 76’ σε σουτ του Παλάσιος, ενόσω ο Αστέρας είχε αποφασίσει να δώσει χώρο στους «πράσινους» και να ψάξει τις προοπτικές αντεπίθεσης.

Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η ομάδα της Τρίπολης πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό για έντεκα αγώνες χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Κρέσπι (74’ Τιλίκα), Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (87’ Ατιένθα), Σονί (74’ Ριέρα), Μπαράλες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)