Ο Άρης έπρεπε να διαχειριστεί την ήττα του στην Λαμία την Δευτέρα και το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο, νικώντας με 2-0 τον φιλόδοξο μεν, αλλά ακίνδυνο σήμερα Βόλο.

Ads

Με το τρίποντο που πήραν οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο -6 από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, θα μείνουν στη δεύτερη θέση με 32 βαθμούς.

Σπουδαία εμφάνιση από Γκάνεα και Σίλβα που έκαναν άνω-κάτω τον Βόλο από αριστερά, «καθάρισαν» με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Σάσα και ο Μπερτόλιο για τον Άρη.

Κακό το πρώτο δεκαπεντάλεπτο στο παιχνίδι με τον Βόλο να επιλέγει την πίεση ψηλά από το ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους «κίτρινους» σε αρκετά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ματίγια είχε μπλοκαριστεί αρκετά, με αποτέλεσμα να γυρνάει αρκετά πίσω ώστε να πάρει μπάλες για να μπορέσει να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του.

Ads

Εκεί που ο Βόλος έδειχνε να έχει τρομερή συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία του, ολιγώρησε για ένα μικρό διάστημα και το πλήρωσε στην πρώτη τελική που κατάφερε να δημιουργήσει η ομάδα του Μάντζιου.

Ο Σάσα στο 18’ άνοιξε ωραία στον Γκάνεα στα αριστερά και δίχως την μπάλα πάτησε περιοχή, με τον Ρουμάνο να γυρίζει ωραία την μπάλα στον Βραζιλιάνο που την έφερε στο αριστερό και εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 1-0. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ του Άρη για το 2021 και το πιο γρήγορο στη φετινή σεζόν.

Η αριστερή πτέρυγα των «κίτρινων» ήταν πηγή κινδύνου για τον Βόλο στο πρώτο μέρος, με τον Γκάνεα και τον Σίλβα να κάνουν ό,τι θέλουν.

Από εκεί ήρθε το 1-0 του Άρη, από εκεί χάθηκε και σπουδαία ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα στο 39’ όταν ο Σίλβα με φοβερή ενέργεια πάτησε περιοχή, πλάσαρε ιδανικά με το δεξί, αλλά η μπάλα είχε λίγο περισσότερα φάλτσα απ’ όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να φύγει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης έβγαλαν δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο, αλλά είχαν θέμα στο τελείωμα των φάσεων. Αρχικά στο 48’ ο Σίλβα βρήκε τον Μάνο, αλλά το Κλέιμαν έβγαλε το πλασέ του Έλληνα φορ, ενώ στο 51’ σε μια ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ο Ματίγια έκοψε στα δύο την άμυνα του Βόλου βγάζοντας μόνο του τον Σίλβα, αλλά το πλασέ στην κίνηση του 23χρονου Πορτογάλου πέρασε και πάλι ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Μετά το 70’ ο Μάντζιος φρεσκάρει την ομάδα ρίχνοντας στο ματς Μαντσίνι και Μπερτόλιο και δικαιώνεται. Ο Άρης στα πρόσωπα των δύο βρίσκει ταχύτητα και φρεσκάδα και φτάνει και σε δεύτερο τέρμα «κλειδώνοντας» το ματς.

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 80’ όταν ο Μαντσίνι έβγαλε μόνο του τον Αργεντινό, αλλά ο Κλέιμαν έκανε την επέμβαση του αγώνα και έσωσε την εστία του από δεύτερο τέρμα.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 82΄, όταν ο Μπερτόλιο μετά από φοβερή έμπνευση άδειασε αρχικά τον Μήτογλου, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε εξαιρετικά για το 2-0, βγάζοντας το άγχος από τον Άρη σε ένα ματς που ήθελε τη νίκη.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (91΄Τσαγκαλίδης), Ματίγια, Γκάμα (73 Τζέγκο), Σίλβα (88΄Λόπεθ), Γκαρσία (73′ Μπερτόλιο), Μάνος (74΄Μαντσίνι)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φερράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (88΄Γκρίλο), Περέα (74΄Μαρτίνες), Μπουένο (46΄Ρενάτο), Δουβίκας

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Διπλάρης Αντώνιος (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα