Ο Άρης με σπουδαία απόδοση και ανατροπή εντός τριών λεπτών, νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, που για ένα ακόμη ματς έδειξε ότι είναι ανίατος μέχρι στιγμής ασθενής, με συνεχή ανησυχητικά συμπτώματα στις εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ads

Μεγάλη νίκη για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, για την 5η αγωνιστική της Super Leqague 1, στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο, που έφτασε τους 10 πόντους, ενώ στους οκτώ έμειναν οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι αγνοούν τη νίκη σε τέταρτο σερί παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η βαθμολογία

image

Ads

Μετά την ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Κάρλος Κορμπεράν αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος πρόλαβε να καθίσει στο τιμόνι των Πειραιωτών κάτι περισσότερο από 1,5 μήνα.

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας της με τον Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Άλαν Πάρντιου ακολούθησε τις επιλογές του Τόλη Τερζή, αφού είχε λίγες ημέρες στην ομάδα. Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Άγγλος τεχνικός. Ο Κουέστα ήταν ασφαλώς κάτω από τα δοκάρια, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μαζικού η τετράδα στην άμυνα, ενώ Νταμπό και Ντιόπ ήταν τα δύο χαφ, Μαντσίνι, Μανού Γκαρθία και Ιτούρμπε η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Γκρέι.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός, με τον Κορμπεράν να δίνει φανέλα βασικού στον Χάμες. Για να τα πάρουμε από την αρχή, ο Βατσλίκ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Βρσάλικο, Μανωλάς, Μπα και Ρέαμπτσιουκ η τετράδα στην άμυνα. Εμβιλά και Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Χάμες και Μπιέλ να είναι η τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καλό ρυθμό και πάθος κυρίως από την πλευρά του Άρη, που είχε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά τη φετινή του παθογένεια, ξεκινώντας το ματς με λάθος, αλλά οι «κίτρινοι» δεν κακό γύρισμα του Χουάνγκ, αφού ο Βρσάλικο παραχώρησε κόρνερ παρακινδυνευμένα μετά την προσπάθεια του κεφάτου Μανού Γκαρθία.

Οι Πειραιώτες είχαν μπει αρκετά στο παιχνίδι, αλλά κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πρώτη τους καλή στιγμή, κάνοντας στο 15’ το 0-1 με πολύ ωραίο γκολ. Ο Χουάνγκ έκανε no look πάσα (ο ίδιος έχτισε την επίθεση στην αρχή) για τον Μασούρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε με τη μία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για φάουλ του Μανωλά στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά το VAR διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε.

Ο Άρης δεν πτοήθηκε και αμέσως είχε ευκαιρία για το 1-1, με τον Γκαρθία να σημαίνει την αντεπίθεση (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά τα έκανε όλα καλά πλην σουτάρει πολύ άσχημα στο 18’. Από εκείνο το σημείο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο δραστήριοι και τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν ένα ημίχρονο, στο οποίο πέτυχαν τον σκοπό τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο στο δημιουργικό κομμάτι.

Συνολικά, οι «κίτρινοι» ήταν πιο κινητικοί μπροστά, είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα δίχτυά τους, αλλά κάτι τους έλειψε στην τελική προσπάθεια. Αρκετές επιθέσεις τους έμειναν ημιτελείς, είτε λόγω επιλογών ή εξαιτίας του γεγονότος ότι βγήκαν αρκετές φορές οφ-σάιντ, ενώ κάποιες «καθάρισε» ο Μανωλάς, ο οποίος είχε αρκετή συμμετοχή στο ματς.

Παρόμοιο ήταν το φιλμ του αγώνα και στο β’ μέρος. Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον Άρη να μπαίνει ξανά με ορμή στην αναμέτρηση, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ιτούρμπε, ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες, μοιράζοντας αρχικά στο 47’ στον Γκρέι που έχασε σημαντική ευκαιρία. Λίγο μετά έστειλε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ την μπάλα.

Ο Άρης ανέβασε την πίεσή του και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Πρώτα, στο 76ο λεπτό έγινε το 1-1. Έπειτα από βαθιά μπαλιά του Νταμπό, ο Μαντσίνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Βατσλίκ βγήκε έξω από την περιοχή του, δεν έκανε κάτι, ο παίκτης των «κιτρίνων» πήρε την μπάλα με το κεφάλι, τον πέρασε και πλάσαρε σε κενή εστία.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Πάρντιου έφεραν το ματς “τούμπα”. Ο Ντιοπ τροφοδότησε τον Μάνου Γκαρθία εντός περιοχής στα δεξιά, εκείνος γύρισε προς τον Πάλμα, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 2-1.

Όταν οι Πειραιώτες (και ο Κορμπεράν) αποφάσισαν να βγουν μπροστά, ήταν πλέον αργά και ο Άρης που γύρισε όσο πίσω χρειαζόταν, κατάφερε να προστατέχει σχετικά άνετα το προβάδισμά του.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Νταμπό (87′ Πίρσμαν), Ντιόπ – Μαντσίνι, Γκαρθία (87′ Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (69′ Καμάτσο), Γκρέι (60′ Πάλμα)

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (63′ Άβιλα), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν Μπομ (78′ Ουί Τζο), Μασούρας (78′ Μπόουλερ), Χάμες (71′ Αγκιμπού), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (63′ Μπακαμπού)

Διαιτητής: Μπόγκναρ Τόμας (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Μπούζας Μπάλαζ, Κόμπορ Πέτερ (Ουγγαρία)
4ος Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
VAR: Μπέρκε Μπάλαζ (Ουγγαρία)
AVAR: Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής)