Σαρωτικός ο Άρης στην αυλαία της εμβόλιμης 12ης αγωνιστικής της Super League 1, με ηγέτη και σκόρερ (τρις) τον Πάλμα, διέλυσε 5-0 τη Λαμία, που αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 20ο λεπτό.

Ads

Με αυτό το τρίποντο οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στους 18 βαθμούς και κλείνουν τον πρώτο γύρο την Κυριακή στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, στους εννιά έμεινε η Λαμία που παίζει εντός έδρας (την ίδια ημέρα) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και φωνάζει για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου μέσω ανακοίνωσης.

Με 4-3-3 και επιθετικούς προσανατολισμούς κατέβασε τον Άρη ο Άλαν Πάρντιου. Ο Κουέστα στην εστία, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού και Πίρσμαν στην άμυνα. Ο Ετέμπο καθαρό «εξάρι», με τους Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία ως οκτάρια. Οι Μαντσίνι και Πάλμα πλαισίωναν τον Ζερβινιό στην τριάδα της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Τζανλούκα Φέστα. Ο Σαράνοφ στο τέρμα και οι Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς στην τετράδα της άμυνας. Ο Μπεχαράνο με τον Σλίβκα τα δύο χαφ, έχοντας μπροστά τους στη μεσοεπιθετική τριάδα τους Τσιλούλη, Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης.

Ads

Εξαιρετική εκκίνηση στο παιχνίδι από τη Λαμία που είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει. Πρώτα, στο 7’ μετά από τρομερή κυκλοφορία της μπάλας ο Τσιλούλης αντί να γυρίσει σε τρεις συμπαίκτες του που περίμεναν έκανε σουτ από διαγώνια θέση, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντε Βινσέντι κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στον Κουέστα και να του δώσει το δικαίωμα να μπλοκάρει από τη μικρή περιοχή.

Η Λαμία στεκόταν πολύ καλά, είχε κοντινές αποστάσεις στις γραμμές της και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν, αλλά πληγώθηκε από… αέρος όταν ο Φαμπιάνο πρόλαβε τον Κορνέζο και με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Σαράνοφ για το 1-0 στο 17’.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η στιγμή που ουσιαστικά τελείωσε το ματς και τις ελπίδες της ομάδας του Φέστα, αφού ο Μπεχαράνο έκανε, σύμφωνα με τον Σιδηρόπουλο, φάουλ έξω από την περιοχή, πήρε την κίτρινη κάρτα και αμέσως απευθείας κόκκινη αφού φέρεται να τον έβρισε. Ο Άρης είχε αριθμητικό πλεονέκτημα και το εκμεταλλεύτηκε άμεσα, χτυπώντας δύο φορές σε λίγα λεπτά.
Αφού ο Μανού Γκαρθία προειδοποίησε στο 27’, ήρθε έξι λεπτά αργότερα ο Ζερβινιό να αδειάσει τον Κορνέζο με ένα σόλο από τα… παλιά, έσπασε στην περιοχή και η άμυνα της Λαμίας δεν κατάφερε να διώξει, με τον Πάλμα να σκοράρει από κοντά για το 2-0.

Μάλιστα, στο 36’ ο Πίρσμαν με μπόλικη αυτοπεποίθηση και πείσμα, κατάφερε να διατηρήσει την κατοχή (με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για φάουλ στον Τσιλούλη), γύρισε στον Πάλμα και αυτός με γλυκό πλασέ διεύρυνε το προβάδισμα (3-0) για την ομάδα του Πάρντιου.

Ο Άρης έφτασε κοντά σε τέταρτο γκολ αλλά ο Σαράνοφ έβγαλε την κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 39’, ενώ η Λαμία απείλησε δις σε διάστημα ενός λεπτού (42’, 43’). Πρώτα με την εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι και την κεφαλιά του Ετέμπο στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας στης ομάδας του και στα «καπάκια» όταν το κόρνερ του Αργεντινού στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πέρασε απ’ όλους, αφού ο Αντέτζο πρώτα δεν έκανε επαφή και στη συνέχεια ο Τσιλούλης κακή κεφαλιά.

Ο Άρης έριξε τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας τον έλεγχο και το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τη Λαμία να το προσπαθεί στην έναρξη του δευτέρου μέρους και να φτάνει σε ορισμένες τελικές αλλά χωρίς να μπορεί να τις εκμεταλλευτεί, έχοντας κακές επιλογές στο τελευταίο μισό του γηπέδου.

Στο 58ο λεπτό, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι παίκτες της Λαμίας είχαν βγει ψηλά στο γήπεδο για ένα κερδισμένο κόρνερ, φεύγοντας ταχύτατα στην κόντρα, με τον Μαντσίνι να βλέπει τον Πάλμα, να του σπάει την μπάλα και αυτός με υπέροχο τελείωμα στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το 4-0 και το χατ-τρικ.

Ο Πάρντιου έδωσε χρόνο σε Γκρέι, Καμάτσο, Ντιόπ και ανάσες σε Ζερβινιό, Μαντσίνι, Ματέο. O ρυθμός έπεσε αισθητά, οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά στις δύο εστίες, αλλά στο φινάλε το σκορ άλλαξε, με τον Άρη να το μεγαλώνει κι άλλ,ο με τον Γκρέι να αποφεύγει τον Κορνέζο και να πλασάρει τον Σαράνοφ για να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Εμπακατά, Ετέμπο (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (65’ Ντιόπ), Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι (65’ Γκρέι), Πάλμα (85’ Νταμπό), Ζερβινιό (65’ Καμάτσο)

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Ατζέτζο, Κορνέζος, Σιμόν, Σλίβκα (74’ Καραμάνος), Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι (46’ Νούνιες), Ασκόφσκι (46’ Τζανδάρης), Γιακουμάκης, Τσιλούλης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας), Μαυρουδής Δημήτριος (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις