Ισόπαλο δίχως τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι του Άρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, για την 5η αγωνιστική της Super league, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά όχι αποτελεσματικοί και να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ads

Ο Απόλλων κατόρθωσε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, για δεύτερο σερί παιχνίδι με τον Τζανλούκα Φέστα στον πάγκο, και πήρε έναν ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο Άρης που έχει ξεκινήσει και με -6 τη φετινή σεζόν είχε ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα του και έχει μείνει αρκετά χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε βάζοντας ότι επιθετικό όπλο είχε στη διάρκεια του ματς να οδηγήσει την ομάδα του στο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο ομάδες μπορεί να είχαν αρκετές τελικές στη διάρκεια του 90λεπτου αλλά μόνο οι τρεις εξ αυτών πήγαν προς την εστία των δύο γκολκίπερ οι οποίοι τις εξουδετέρωσαν.

Άγγιξε το γκολ με το ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης, με τον Καμαρά να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και να πλασάρει αλλά ο Κότσαρης το έβγαλε με τρομερή επέμβαση. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει με διάθεση να πιέσουν, να βρουν το γρήγορο γκολ αλλά τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με τον Άλβες στο 13’ να κάνει σωτήριο κόψιμο πριν εκτελέσει ο Καμαρά.

Ads

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν ολοένα και καλύτερα, έλεγχαν το παιχνίδι και έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα. Μάλιστα στο 24ο λεπτό ο Απόλλων άγγιξε το προβάδισμα αλλά μετά την τρομερή ατομική προσπάθεια του Φαν Λα Πάρα και το σπάσιμο, ο Κούεστα έβγαλε το πλασέ του Παμλίδη.

Ο τελευταίος έκλεψε και έπεσε στο 31΄στην αντίπαλη περιοχή μετά από διπλή επαφή με τον Μπράμπετς, αλλά Διαμαντόπουλος και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το ματς.

Ο Φέστα είχε βραχυκυκλώσει τον Άρη, δεν του επέτρεπε να τρυπήσει τα στόπερ του Απόλλωνα Σμύρνης, που είχαν εξαιρετικές τοποθετήσεις και δεν άφησαν τον Καμαρά και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς να πλησιάσουν την περιοχή.

Λα Πάρα, Παμλίδης, Κάστρο και Σλίβκα ήταν εξαιρετικοί, ο Άλβες απροσπέλαστος και η Ελαφρά Ταξιαρχία πήγε εύκολα με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να είναι ξανά πιο επικίνδυνοι, με τους Τουτουαρίμα, Σλίβκα να δημιουργούν πολλά προβλήματα από τα αριστερά. Ο Μάντζιος έριξε στο ματς τον Άλι, με τον Ιρακινό να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού λίγο μετά και τον Έλληνα τεχνικό του Άρη να περνάει στο γήπεδο τους Μάνο, Λούμορ.

Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε στην απογοητευτική εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια κατοχή και να μην ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα.

Ο Σάσα απείλησε στο 75’ αλλά με προβολή ο Άλβες έδιωξε σε κόρνερ, με τον Άρη να φτάνει κοντά στο γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον αμαρκάριστο στην περιοχή Μάνο να σουτάρει άουτ και τους φιλοξενούμενους να γλιτώνουν.

Αμέσως μετά ο Απόλλων έφυγε στην κόντρα δύο με έναν, αλλά μετά την κάθετη του Μαρτίνες ο Παπαγεωργίου άργησε να τελειώσει τη φάση και η ομάδα του Φέστα έχασε την ευκαιρία να «παγώσει» το «Βικελίδης» με το 0-0 να παραμένει ως το φινάλε.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Ντιαγέ, Σάσα, Τζέγκο (69′ Λούμορ), Γκαρσία, Χαΐροβιτς (56′ Αλί) (68′ Μάνος), Καμαρά

Απόλλων Σμύρνης (Τ. Φέστα): Κότσαρης, Τουτουρίμα, Μπαξεβανίδης, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκεζ, Κάστρο, Φατιόν, Σλίβκα, Παμλίδης (75′ Μαρτίνες), Λα Πάρα (83′ Παπαγεωργίου), Ντάουντα (82′ Ιωαννίδης)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής), Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Φερέιρα Βίτορ (Πορτογαλία)
AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηράκλειο)