Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Άρη για την 8η αγωνιστική της Super League 1, μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου, μειώνοντας και πάλι τη διαφορά στον ένα βαθμό από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και ξεφεύγοντας στο +3 από τον ΠΑΟΚ.

Ads

Η «Ένωση» άντεξε για 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Μήτογλου στο 71′, είδε τον Άρη να μειώνει σε 2-1 με τον Ματέο Γκαρσία στο 74΄και  να χάνει τεράστιες ευκαιρίες στο τέλος, αλλά τελικά διατήρησε απόρθητη την έδρα της  (4Χ4) και το απόλυτο από τότε που ανέλαβε ο Αργύρης Γιαννίκης.

Μετά τη λήξη του δευτέρου μέρους, η ΠΑΕ Άρης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, με την οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις του διαιτητή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με στόχο να περιμένει και πρεσάροντας ασφυκτικά στη μεσαία γραμμή, προκειμένου να κερδίζει μπάλες, έβγαινε στην κόντρα ταχύτατα. Η έλλειψης ταχύτητας, που περιμέναμε να δούμε στο παιχνίδι της ΑΕΚ χωρίς Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ στην αρχική 11άδα, δεν φάνηκε ποτέ.

Ads

Το πρέσινγκ των «κιτρινόμαυρων» στον χώρο του κέντρου οδηγούσε σε ανακτήσεις και στη συνέχεια σε γρήγορη κυκλοφορία, με τον Τσούμπερ να προσθέτει στο βιογραφικό του στην Ελλάδα ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Ο Άρης, παρ’ όλα αυτά, ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα συγκεντρωμένος στην άμυνά του και δεν επέτρεπε στην «Ένωση» να απειλήσει ουσιαστικά. Με τους γηπεδούχους, μάλιστα, να τηρούν στάση αναμονής, εκείνος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την κατοχή μπάλας και τα κόρνερ, που έκλεισαν στο πρώτο ημίχρονο στο 0-7!

Ο Άρης, επίσης, ήταν αυτός, που έχασε την πρώτη τεράστια φάση στο παιχνίδι, και μάλιστα διπλή, όταν στο 13′ ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» σε πρώτο χρόνο στο φαλτσαριστό σουτ του Γκάμα και εν συνεχεία το διαγώνιο σουτ του Μπερτόγλιο βρήκε στο σώμα του Μήτογλου. Ο στόπερ της ΑΕΚ έμελλε να είναι πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, αλλά στην απέναντι εστία.

Μετά από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 15′, ο Μήτογλου πετάχτηκε και με προβολή στυλ καράτε στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα με δύναμη στα δίχτυα της εστίας του Άρη, γράφωντας το 1-0.

Πρώτο γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα φυσικά για τον 25χρονο, που βγάζει διαρκώς ασπροπρόσωπο τον Αργύρη Γιαννίκη και 5η ασίστ για τον αρχηγό της ομάδας στη σεζόν.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα μετά το γκολ της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι περίμεναν, ο Άρης είχε την μπάλα περισσότερο στα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε τις ενέργειές του να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες, μέχρι το 23′. Τότ, η κεφαλιά του Μπράμπετς μετά από εκτέλεση κόρνερ κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Την ίδια στιγμή εξάλλου και βλέποντας τον Ρότα να φλερτάρει με την κόκκινη, ο Γιαννίκης τον αντικατέστησε, βάζοντας στη θέση του τον Μισελέν. Κίνηση τακτικής από τον τεχνικό της «Ένωσης», ο οποίος δεν ήθελε να ρισκάρει, καθώς ο παίκτης του είχε κίτρινη κάρτα από νωρίς (7′) με το επικίνδυνο -και τουλάχιστον αχρείαστο- μαρκάρισμά του πάνω στον Εντιαγέ και ο Άρης έπαιζε αρκετά από την πλευρά του.

Το ματς κυλούσε στο ίδιο τέμπο, για να φτάσουμε στο 35′. Μετά από άλλη μία ανάκτηση και γρήγορη αντεπίθεση με τον Τσούμπερ για την ΑΕΚ, ο Μάνταλος πήρε την πάσα εντός περιοχής και ανατράπηκε από τον Μπράμπετς, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι.

Ο αρχηγός της «Ένωσης» πήρε ο ίδιος την μπάλα, ευστόχησε και «έγραψε» μέσα σε ντελίριο στο ΟΑΚΑ το 2-0, με τον Αργύρη Γιαννίκη να βλέπει την ομάδα του όπως ακριβώς θέλει.

Ο Άρης είχε στο 42′ ακόμα ένα μακρινό σουτ από τον Γκάνεα, το οποίο απέκρουσε ο σταθερότατος Στάνκοβιτς και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του πρώτου 45λέπτου.

Το δεύτερο 45λεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Άρη. Η ΑΕΚ ήταν φανερό πως «καθόταν» πάνω στο προβάδισμά της και περίμενε στο μισό γήπεδο, δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο ρυθμός, πάντως, έπεσε αισθητά και το παιχνίδι, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν καλό. Εξελίχθηκε σε θρίλερ, όμως, από το 71′ και μετά.

Ο Μήτογλου χάλασε την εξαιρετική του εικόνα, καθώς τράβηξε από τη φανέλα και έριξε κάτω τον Καμαρά, που έβγαινε ολομόναχος. Ο νεαρός στόπερ δεν είχε καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα και σωστά αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Ένα δίλεπτο μετά το ματς έμελλε να γίνει πραγματικό «ροντέο».

Στο 73′ η γλυκιά σέντρα του Σούντγκρεν από τα δεξιά, βρήκε τον Γκαρσία μεταξύ του πέναλτι και της μικρής περιοχής, με τον άσο των «κιτρίνων» να νικάει τον Στάνκοβιτς με κεφαλιά, μειώνοντας σε 2-1.

Υπήρξε κενό στην «καρδιά» της περιοχής της ΑΕΚ και φάνηκε αμέσως η αριθμητική ανισορροπία μετά την αποβολή και δη η απουσία του ψηλού Μήτογλου. Ακολούθησε «σφυροκόπημα» από πλευράς Άρη.

Στο 76′ ο Μισελέν έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, με τους φιλοξενούμενους να εντείνουν την πίεσή τους και να απειλούν διαρκώς. Στο 98′, ωστόσο, είχαν τη μεγαλύτερη φάση τους, με την προβολή του ολομόναχου Σάσα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο Άρης φωνάζει έντονα για το πέναλτι που έδωσε ο Διαμαντόπουλος στο μαρκάρισμα του Μπράμπετς στον Μάνταλο. Περίμενε τι θα του πει το VAR, στο οποίο ήταν ο Ολλανδός Κλέι Ρούπερτι, ο οποίος συμφώνησε με την απόφασή του και δεν τον κάλεσε να τσεκάρει τη φάση.

Φωνάζει επίσης και για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρότα. Στη φάση της αποβολής, σωστά αποβάλει τον Μήτογλου, καθώς ο νεαρός στόπερ δεν έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα, ενώ ο Καμαρά βγαίνει ολομόναχος.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα (26′ Μισελέν), Σιμάνσκι (77′ Τζαβέλλας), Σιμόες, Μάνταλος (60′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς (60′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (77′ Αραούχο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Τζέγκο (61′ Σάσα), Εντιαγέ (78′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (88′ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61′ Μαντσίνι), Καμαρά

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής), Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Ρουπέρτι Κλέι (Ολλανδία)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)