Έστω δύσκολα και με καρδιοχτύπι, στο τέλος ο ΠΑΟΚ πέρασε με 3-1 από την έδρα του Παναιτωλικού, στην πρώτη παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο.

Ads

Ο δικέφαλος πήρε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα σε εκτός έδρας παιχνίδι κερδίζοντας τον Παναιτωλικό με 3-1. Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ντεμπούτο του στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας μπήκε με το δεξί, με τον Ουρουγουανό τεχνικό μετά το τέλος του αγώνα να υποστηρίξει πως «η ομάδα χρειάζεται δουλειά για να βελτιωθεί σε πολλά αγωνιστικά θέματα».

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και παρότι πέτυχαν μόλις ένα γκολ με τον Σφιντέρσκι κινδύνεψαν να μη πάρουν το τρίποντο. Χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για να έρθει η νίκη με τα γκολ που πέτυχαν οι Νινούα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και Τσόλακ με πέναλτι.

Στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Παναιτωλικό ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-1-4-1. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει με τους: Κνετ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Λιάβα Κωνσταντόπουλο, Καρασαλίδη και Βάντερσον. Μοναδικός χαφ ο Ντάλσιο, ενώ μπροστά του ήταν οι Ντίας και Μεντόσα. Στις πτέρυγες οι Αριγίμπι και Γιακόλις, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βέργο.

Ads

Ο Αμπέλ Φερέιρα έφυγε και πήρε μαζί του και το 3-4-2-1 καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία δεν το διατήρησε ούτε για μια ημέρα. Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ζ. Ζίβκοβιτς να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Στην άμυνα, ο Ουαγκέ επιλέχθηκε αντί του Ροντρίγκο Σοάρες για την δεξιά πλευρά, ενώ για τα αριστερά ο Γιαννούλης. Στο κέντρο της άμυνας οι Ίνγκασον και Βαρέλα. Στα χαφ οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί στον άξονα ο Μουργκ, στις πτέρυγες οι Τζόλης και Α. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

Εξαιρετική διάθεση και φρεσκάδα έδειξε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, δείχνοντας πως οι αλλαγές που έγιναν μεσοβδόμαδα στην τεχνική ηγεσία, με την αποχώρηση του Αμπέλ Φερέιρα και τον ερχομό του Πάμπλο Γκαρσία δεν επηρέασαν αγωνιστικά τους Θεσσαλονικείς.

Ο Δικέφαλος έπαιξε πιο απελευθερωμένα έχοντας στο πρώτο ημίχρονο 10 τελικές προσπάθειες οι πέντε προς την εστία του Κνετ,  παρότι επιθετικά είχε γείρει αριστερά, με τους Γιαννούλη και Τζόλη να κάνουν εξαιρετική δουλειά μέχρι και το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του αγώνα μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να περάσουν τη σέντρα.

Η πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία για τους Ασπρόμαυρους χάθηκε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Μουργκ είδε ωραία στην απέναντι πλευρά τον Ζίβκοβιτς, του έδωσε τη μπάλα, αυτός έκανε τη σέντρα με τον Βαρέλα που είχε γίνει δεύτερος φορ, να πιάνει την κεφαλιά με τον Κνετ να διώχνει την τελευταία στιγμή.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 13’ ο Τζόλης συνδυάστηκε με τον Γιαννούλη, με τον τελευταίο να γυρίζει με το αριστερό προς τον Μουργκ που έκανε το σουτ απευθείας αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζόλης έπαιξε το ένα-δύο με τον Μουργκ, έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Κνετ να μπλοκάρει τη μπάλα εύκολα.

Ο Δικέφαλος που αναζητούσε το γκολ το πέτυχε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης με τον περυσινό πρώτο σκόρερ του Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Σβάμπ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα με τον Πολωνό επιθετικό να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς πίεση, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κνετ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν και ένα δεύτερο γκολ για να πάνε πιο ήρεμοι στα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο όμως δεν τα κατάφεραν παρότι τους δόθηκε η ευκαιρία σε δύο φάσεις.

Στο 26’ μετά από κάθετη πάσα προς τον Σφιντέρσκι ο διεθνής επιθετικός βγήκε τετ α τετ όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει καθώς την τελευταία στιγμή κόπηκε. Στο 34′ ο Σβαμπ έκλεψε τη μπάλα, έκανε την ενέργεια και το σουτ με το δεξί με τον Κνετ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο τελευταίο 10λεπτό οι Ασπρόμαυροι οπισθοχώρησαν με τον Παναιτωλικό να ισορροπεί το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν έκαναν καμία αλλαγή και συνέχισαν από εκεί που το άφησαν στο πρώτο μέρος. Ο Παναιτωλικός που έβγαζε επιθέσεις από την δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Αριγίμπι από τον Ίνγκασον.

Ο Ισλανδός αμυντικός με πολύ δύναμη και με άγαρμπο τρόπο έπεσε πάνω στον επιθετικό του Παναιτωλικού με τον Τζήλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αριγίμπι στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστία του Ζίβκοβιτς  για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ που έχασε την αγωνιστική συνοχή έφερε την είσοδο στο παιχνίδι του Μπίσεσβαρ αντί του Τζόλη με τον Μουργκ να πηγαίνει δεξιά και τον Ολλανδό χαφ να αγωνίζεται στον άξονα. Η απάντηση του Λουτσιάνο ήταν να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή με τον Ντουάρτε να μπαίνει στο παιχνίδι στη θέση του Βέργου.

Οι δύο προπονητές συνέχισαν τις αλλαγές προσκειμένου να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήθελαν οι ομάδες τους.

Ο Δικέφαλος μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Αν στο πρώτο ημίχρονο στα πρώτα λεπτά είχε δημιουργήσει πολλές φάσεις για γκολ στο δεύτερο εκτός από δύο σέντρες από τα αριστερά που έψαχναν το κεφάλι του Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να πατήσει γερά στην περιοχή του Κνετ. Ο Παναιτωλικός έριξε όλο το βάρος στην άμυνα του και σε κόντρα επιθέσεις προσπαθούσε να φτάσει στην εστία του Ζίβκοβιτς.

Η μοναδική καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτό χάθηκε στο 81ο λεπτό.

Ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Κνετ έπεσε αριστερά στη γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα με τον Τσόλακ να έρχεται να παίρνει το ριμπάουντ όμως το πλασέ του ήταν πάνω στον Κνετ.

Στα τελευταία λεπτά ο Γκαρσία τα έπαιξε όλα για όλα και η χρυσή αλλαγή του, ο Νινούα, πέτυχε το 1-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού φέρει τεράστια ευθύνη καθώς δεν έδειξε να κάνει καμία κίνηση για να πέσει την δική του πλευρά.

Ο Δικέφαλος πέτυχε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα από το σημείο του πέναλτι με τον Τσόλακ να γράφει το τελικό 1-3 και να ανοίγει λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας) – Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Διαιτητής VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Διαιτητής AVAR: Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

Παναιτωλικός (Λουτσιάνο): Κνετ, Λιάβα Κωνσταντόπουλο, Καρασαλίδη, Βάντερσον, Ντάλσιο, Ντίας (70’ Τσιγγάρας), Μεντόσα, Αριγίμπι, Γιακόλις, Βέργο (63’ Ντουάρτε).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς,Ουαγκέ (82’ Ροντρίγκο), Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Σβάμπ (66’ Εσίτι), Ελ Καντουρί (82’ Νινούα), Τζόλης (61’ Μπίσεσβαρ), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (66’ Τσόλακ).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης