Σπουδαία νίκη πήρε ο ΟΦΗ με 1-0 στη Λάρισα χάρη στο γκολ του Ντε Γκούζμαν και έκανε αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη μεριά η ΑΕΛ βλέπει τον υποβιβασμό να έρχεται, αφού μετά τη σημερινή ήττα και τη νίκη του Παναιτωλικού, βρίσκεται στο -4 από τη σωτηρία.

Ads

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά, πιέζοντας την ΑΕΛ αρκετά, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έπαιζε παθητικά. Η πρώτη τελική πάντως ήταν για την ΑΕΛ στο 15ο λεπτό, με τον Ντουρμισάι να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Από εκεί και έπειτα η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα ανέβασε ρυθμούς έχοντας τα ηνία, χωρίς ωστόσο να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση και στο 33ο λεπτό δέχτηκε το γκολ. Ύστερα από σέντρα του Κοροβέση, ο Ντε Γκούζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 του ΟΦΗ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ακούνια εκτέλεσε ένα καταπληκτικό φάουλ και ο Βάτερμαν με μια απίστευτη επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, πηγαίνοντας με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους ξανά και χωρίς να συμβαίνει κάποια αξιοσημείωτη φάση. Στο 59ο λεπτό ο Μπέρτος έκανε το τάκλιν και βρήκε τον Κοροβέση, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει πέναλτι. Όμως ύστερα από εξέταση VAR το πήρε πίσω, γιατί υπήρχε προβολή στην μπάλα και όχι στον αντίπαλο.

Στο 67’ ο Ντε Γκούζμαν από πλεονεκτική θέση σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα. Ο ΟΦΗ πίεζε την ΑΕΛ, με τον Τζανλούκα Φέστα να κάνει αλλαγές για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79’ ο Μπεν-Χατίρα γύρισε στον Ακούνια που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βρήκε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 84’ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Γιαννούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, που βρήκε με τις τάπες τον Γλυνό. Ωστόσο οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να τελειώσουν και αυτοί με ποδοσφαιριστή λιγότερο το ματς, αφού ο Γλυνός δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ματς από το μαρκάρισμα του Γιαννούλη.

Η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει το γκολ έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, αλλά δυσκολευόταν πολύ, με τον ΟΦΗ να αντέχει μέχρι το φινάλε και να παίρνει μια σπουδαία νίκη που μοιάζει πολύ πιθανό να τον κρατήσει στην Super League. Σε αντίθεση με την Λάρισα, που βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ads

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (77’ Καρανίκας) Γιακιμόφσκι Μαξιμένκο Τσότσιτς, Νικολιάς (55’ Κολομπίνο) Στίφλερ Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός), Μπεν Χατίρα (55’ Πινακάς) Ακούνια Ντουρμισάι (77’ Μουκάντζο)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος Διαμαντής Γιαννούλης, Μαρινάκης Κοροβέσης Σακόρ (82’ Στάρτζεον) Μεγιάδο Ντε Γκουζμάν, Σαρντινέρο (81’ Σολίς, 90’+7’ λ. τρ. Ουές) Γιάννου (87’ Βαφέας)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ Ράινχαρτ (Αν. Αττικής), Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
VAR: Γκεστράνιους Ματίας (Φινλανδία)
AVAR: Δημόπουλος Μιχαήλ (Δυτ. Αττικής)