Στην πιο κατάλληλη στιγμή του πρωταθλήματος, ο Λεβαδειακός σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη φέτος, καθώς επικράτησε 1-0 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, για την 3η αγωνιστική των playouts της Super League.

Ads

Ο Γιαννιώτας ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ του αγώνα, που κρατά τους Βοιωτούς ολοζώντανους στη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία και τους φέρνει στο -2 από τη σωτηρία, ενώ οι Αρκάδες είχαν και πάλι κακή απόδοση, παρά τις έντονες παραινέσεις της διοίκησης μεσοβδόμαδα.

Στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ θα παίξει ο Αστέρας Τρίπολης, την επόμενη αγωνιστική των playouts, τον Ιωνικό θα υποδεχτεί ο Λεβαδειακός.

Ο Άκης Μάντζιος κατέβασε τον Αστέρα με 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής στο τέρμα και οι Γκαρθία, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην άμυνα. Οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας στα χαφ, με τους Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο, Κρέσπι στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μπαράλες στην κορυφή.

Ads

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε τον Λεβαδειακό με 5-3-2 . Στην εστία ο Γκροφ και οι Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους, Τσάπρας, Παναγιώτου στην άμυνα. Οι Χάμοντ, Μεχία, Νίκας στην τριάδα του άξονα, με τους Γερεμέγεφ, Γιαννιώτα δίδυμο στην επίθεση.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Αστέρας είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κρέσπι έκανε την σέντρα-σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκροφ. Τρία λεπτά αργότερα απάντησε ο Λεβαδειακός όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και γύρισμα, ο Νίκας έπιασε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Τσιφτσής έκανε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Στην συνέχεια το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να έχει μια μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 30’. O Τσιφτσής έβγαλε το πρώτο σουτ του Γερεμέγεφ όπως και αυτό του Παναγιώτου, αμφότερα από εξαιρετική θέση μέσα από την περιοχή και κράτησε ξανά το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Λεβαδειακός ήταν ανώτερος στην συνέχεια του αγώνα και μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στο 36’. Ο Γερεμέγεφ έκανε εξαιρετική κίνηση, άδειασε έναν αντίπαλο και γύρισε στον Γιαννιώτα, που από κοντά σκόραρε για το 1-0. Δόθηκε οφσάιντ, από το ριπλέι δεν φάνηκε κάτι τέτοιο και τελικά σωστά το μέτρησε το γκολ.

Ο Αστέρας είχε τη δική του καλή στιγμή στο 45+1’ όταν ο Άλβαρες έκανε την σέντρα, πέρασε απ’ όλους η μπάλα αλλά ο Μπαράλες υπό την πίεση του Παζ δεν μπόρεσε να κάνει τελική μέσα από την εστία.

Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Λεβαδειακό να προηγείται 1-0 του Αστέρα.

Ο Λεβαδειακός μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 47ο λεπτό. Ο Γιαννιώτας έκανε το γύρισμα, ο Γερεμέγεφ δεν μπόρεσε σχεδόν από τη μικρή περιοχή να σκοράρει αφού ο Πίτσου του έβαλε την κόντρα.

Στην συνέχεια τα νεύρα δεν έλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα από το παιχνίδι, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Ο Σίτο στο 61’ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν έκανε το γύρισμα αλλά ο Γκροφ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Στο 81ο λεπτό ο διαιτητής Τσαγκαράκης… μπερδεύτηκε, αφού έδωσε αρχικά πέναλτι σε πέσιμο του Τιλίκα μετά από μαρκάρισμα του Γκροφ, ενώ ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για υπόδειξη οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και τελικά ο βοηθός είχε δίκιο, με το ματς να συνεχίζεται.

Ο Αστέρας έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με άνεση το προβάδισμά τους. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον Λεβαδειακό να παίρνει μια νίκη-χρυσάφι για την υπόθεση παραμονή και ο Αστέρας από την άλλη να παραμένει στην 10η θέση με 28 βαθμούς.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Τσιφτσής – Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες – Μουνάφο (84’ Ντεμιντένκο), Ιγκλέσιας – Γκαρντάφσκι (46’ Τιλίκα), Μπαρτόλο, Κρέσπι (56’ Σίτο) – Μπαράλες (56’ Κωστέας)

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ – Τσάπρας, Παζ (57’ Δούμτσιος), Λιάγκας, Βινίσιους, Παναγιώτου (57’ Βήχος) – Χάμοντ (46’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας – Γιαννιώτας (84’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (88’ Σακό)

Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
AVAR:  Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα