Ο Ατρόμητος νίκησε με 2-1 τον Πανθρακικό και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από έξι αγωνιστικές. Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι για από το 54ο λεπτό.

Ads

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα και γκολ που άλλαξαν ροή και συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ατρόμητος κατάφερε τελικά να πάρει το τρίποντο με το “χρυσό” γκολ του ξεχασμένου Καραγκούνη στο 87′ και πλέον κοιτάζει με αισιοδοξία τα πλέι οφ. 

Οι “κροκόδειλοι” σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, παρότι στάθηκαν με αξιοπρέπεια στο Περιστέρι, και πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή στην Superleague.

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (Καραμάνος 61′), Δημούτσος, Μπρίτο, Σουμπίνιο (Πίτου 80′), Μπέλιτς (Καραγκούνης 81′), Κούτσι.

Ads

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Αντίλοβιτς, Χρήστου, Σερφά, Σκλιοπίδης, Λαδάκης, Μακρυδημήτρης, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Λουσέρο (Βαγιαχέρο 79′),Βαϊρουά (Καστελάν 56′), Παπαδόπουλος (Κυβελίδης 65′). 

Σκόρερ: Κούτσι (18′ σουτ), Καραγκούνης (87′ σουτ) – Παπαδόπουλος (44′ κεφαλιά)
Κάρτες: Δημούτσος (34′ κίτρινη), Μουνάφο (35′ κίτρινη) – (κόκκινη 2η κίτρινη 54′), Λαδάκης (κίτρινη 65′), Λουσέρο (68′ κίτρινη), Ταυλαρίδης (69′ κίτρινη), Χρήστου (κίτρινη 81′), Καραγκούνης (94′ κίτρινη).

Επιτέλους σκόραρε!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κλείνει στην άμυνα του τον Πανθρακικό, που έπαιζε αρκετά πίσω με τον Παύλο Δερμιτζάκη για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο.

Βέβαια οι “κροκόδειλοι” δεν άφηναν διαδρόμους στους παίκτες των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην δούμε πολλές φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά. 

Στην πρώτη καλή στιγμή ωστόσο είχαμε γκολ! Στο 18ο λεπτό, λοιπόν, μετά από μία σύγχυση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού, ο Κούτσι έγινε κάτοχος της μπάλας. Εκεί ελίχθηκε ωραία, γύρισε το σώμα του και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Αντίλοβιτς. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα.

Φωνές και… γκολ

Ο Πανθρακικός μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 44ο λεπτό με κεφαλιά-γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Μετά από γέμισμα από το κέντρο, ο Βαϊρουά χωρίς κοντρόλ έκανε εντυπωσιακή σέντρα στον έμπειρο φορ, κι αυτός με τη σειρά του νίκησε τον Ιτάνζ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην αμέσως προηγούμενη φάση (κόρνερ), ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε έντονο διάλογο με τον σκόρερ Κούτσι, σε ένα μπέρδεμα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τους συμπαίκτες τους να τους χωρίζουν. Πάντως στο ημίχρονο οι δυο παίκτες αγκαλιάστηκαν και μάλιστα ο Ιτάνς φίλησε στο μάγουλο τον Κούτσι!

Δύσκολο έργο

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις κι έγινε ακόμα πιο κλειστό μετά την αποβολή του Μουνάφο στο 54ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ατρόμητος έφτασε μία ανάσα από το 2-1 στο 80ο λεπτό, με τον Καραμάνο να πατά έξυπνα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή στον Κούτσι, το σουτ του Φινλανδού ωστόσο έφυγε απογοητευτικά άουτ.

Λύτρωση…

Ο Ατρόμητος στα τελευταία λεπτά πίεζε ασφυκτικά την άμυνα του Πανθρακικού και κατάφερε τελικά να κάνει το 2-1 με τον ξεχασμένο Καραγκούνη. Μετά από ένα γέμισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον νεαρό άσο που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και μπήκε στα δίχτυα.

MVP του αγώνα

Ο Θανάσης Καραγκούνης πέτυχε ένα γκολ που έσωσε πολλούς στον Ατρόμητο. Από τον προπονητή, μέχρι κάποιους συμπαίκτες του, καθώς αν ερχόταν το “χ”, είναι βέβαια πως θα είχαμε εξελίξεις. Εξαιρετικός και ο Λαδάκης για τον Πανθρακικό.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σουμπίνιο σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν βοήθησε όσο θα περίμεναν στον Ατρόμητο. Όσον αγορά τον Πανθρακικό ο Μουνάφο αποβλήθηκε με ανόητη δεύτερη κίτρινη, ενώ στην άμυνα ένα λάθος διώξιμο είχε ως αποτέλεσμα την ήττα.

Πηγή: Sport24.gr