Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου σε ένα ματς όπου ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Τζορτζ που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι άλλαξε την ροή του αγώνα υπέρ των Κρητικών.

Ads

Την δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και πάλι μέσα στην έδρα του και πάλι με  το ίδιο σκορ πανηγύρισε ο ΟΦΗ επικρατώντας αυτή τη φορά του Ατρόμητου με 1-0 χάρη σε γκολ του Περογαμβράκη στο 46′. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα σε αντίθεση με την ομάδα του Περιστερίου που δεν απείλησε ουσιαστικά σε καμία στιγμή την εστία του Λόρια.

Ο ΟΦΗ επανήλθε στις νίκες μετά τα δυο αρνητικά αποτελέσματα και ο παίκτης που άλλαξε την ροή του αγώνα ήταν ο Τζόρτζ ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και ήταν αυτός που ουσιαστικά ταλαιπώρησε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του ΟΦΗ την άμυνα της ομάδας του Γιώργου Παράσχου.

Την ίδια ώρα η ομάδα του Περιστερίου μετά τις δυο πρώτες νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Πλατανιά και Νίκη Βόλου μετράει δυο αρνητικά αποτελέσματα τόσο με τον Παναιτωλικό όσο και με τον ΟΦΗ. Το πρόβλημα της ομάδας του Παράσχου εντοπίζεται προς το παρών στην μη δημιουργικότητα αλλά και στην ολοκλήρωση των φάσεων.

Ads

Οι δυο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα και ίσως το άγχος που είχαν για την κατάκτηση των τριών βαθμών έπαιξε ρόλο ώστε να μην δούμε ένα τόσο καλό παιχνίδι ιδίως στο πρώτο μέρος.

Ο ΟΦΗ πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του στο πρώτο ημίχρονο και δεν βγήκε στην επίθεση με αποτέλεσμα να δεχτεί κάποιες φάσεις στην αντεπίθεση. Στο δεύτερο μέρος όμως οι Κρητικοί βγήκαν από το καβούκι τους, σκόραραν και έφτασαν με περισσότερες αξιώσεις σε ένα δεύτερο γκολ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Θ Βαρδινογιάννης”
Διαιτητής: Γιώργος Λιαχούδης
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Κυριάκος Μερκενίδης
ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μεϊτέ, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Στάθης, Λαμπρόπουλος (90+ Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Περογαμβράκης (85′ Μπανούσης), Πετρόπουλος (46′ Τζορτζ).
Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος (90+ Φάμπιο), Δημούτσος (85′ Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (80′ Τάτος), Παπάζογλου.
Γκολ: 46′ Περογαμβράκης
Κίτρινες: 60′ Μακρής, 71′ Τριποτσέρης/41′ Ταυλαρίδης, 90+ Κούρος

“Σούπα” το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα ανιαρό με τις δυο ομάδες να μην έχουν να παρουσιάσουν πολλά πράγματα καθώς οι δυο ομάδες έφταναν μέχρι έξω από περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν αρκετές προσπάθειες που κατέληξαν σε κόρνερ και μάλιστα στο πρώτο 45′ είχαμε περισσότερα από δέκα με όλα τους να περνούν ανεκμετάλλευτα.

Η πιο καλή στιγμή χάθηκε στο 12′ με τον Ναπολεόνι για τον Ατρόμητο και μετά από διπλό λάθος του Μονιάκη σε κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων αλλά το σουτ του Ιταλού έφυγε σύριζα από το δοκάρι του Λόρια.

Ο ΟΦΗ απάντησε με το απευθείας φάουλ του Μονιάκη στο 18′ με το αριστερό και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Τσενάμο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ του Κάλαϊτζιτς στο 36′ το οποίο έπιασε όμως ο Τσενάμο.

 
Ξεκίνησε με γκολ το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ένα γκολ από πλευράς των γηπεδούχων. Στο 46′ ο Τζορτζ που είχε αντικαταστήσει τον Πετρόπουλο έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε τετ α τετ με τον Τσενάμο. Ο Κολομβιανός τον πέρασε εύκολα και από πλάγια θέση γύρισε την μπάλα παράλληλα. Εκεί ήρθε ο Περογαμβράκης και σε κενή ουσιαστικά εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεκάλεπτη διακοπή λόγω φώτων

Και ενώ όλα προμήνυαν ότι θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος υπήρξε τάση του ρεύματος και έσβησαν οι λάμπες σε έναν πυλώνα με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για περίπου δέκα λεπτά.

Δυο λεπτά μετά την επανέναρξη στο 59′ ο ΟΦΗ έχασε μια καλή ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Μονιάκης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Τζορτζ δεν πρόλαβε την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του  ΟΦΗ παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν με κύριο εκφραστή τον Παπάζογλου.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε ουσιαστικά στο 79′ όταν ο Λαμπρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή γύρισε όμορφα έπιασε και το σουτ αλλά ο Τσενάμο έδιωξε σε κόρνερ.

Προσπάθησε αλλά μάταια

Ο Γιώργος Παράσχος προσπάθησε να αλλάξει κάτι στο ματς ρίχνοντας στην μάχη τον Τάτο αντί του Ναπολεόνι στο 80′ και με σκοπό ο έμπειρος μέσος να προσπαθήσει να βρει διαδρόμους και να τροφοδοτήσει καλύτερα τον Παπάζογλου.

Στο 82′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με σουτ του Ούμπιδες που μπλόκαρε ο Λόρια ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Καραμάνου έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στα δώδεκα λεπτά των καθυστερήσεων, ελέω της διακοπής, οι παίκτες του ΟΦΗ κέρδισαν τέσσερα-πέντε φάουλ και σπατάλησαν το χρόνο μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης.  

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Ναπολεόνι στο 12‘. Ο Ιταλός μετά από το διπλό λάθος του Μονιάκη βρέθηκε τετ α τετ με τον Λόρια αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ του ΟΦΗ. Ο επιθετικός του Ατρόμητου θα μπορούσε να προχωρήσει και άλλο και να σουτάρει και φυσικά αν σε εκείνο το σημείο άνοιγε το σκορ ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά.

Ο διαιτητής

Ο Γιώργος Λιαχούδης. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στο ματς όντας κοντά σε όλες τις φάσεις και δείχνοντας κάρτες όταν έπρεπε και εκεί που έπρεπε. Πολύ καλή η παρουσία του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τζόρτζ. Ο επιθετικός από την Κολομβία πέρασε στο δεύτερο μέρος στο παιχνίδι και βοήθησε πάρα πολύ τους Κρητικούς να πάρουν την νίκη. Έκανε συνέχεια κινήσεις και απειλούσε την άμυνα του Ατρόμητου ενώ φυσικά το γκολ τν γηπεδούχων προήλθε από δική του ενέργεια ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς.

Μας άρεσε

Το ζεστό χειροκρότημα στον Θανάση Παπάζογλου. Οι φίλοι των Κρητικών δεν ξέχασαν την παρουσία του Θανάση Παπάζογλου στην ομάδα του ΟΦΗ και την προσφορά του νεαρού επιθετικού και στην διάρκεια της προθέρμανσης χειροκρότησαν τον Παπάζογλου ο οποίος μάλιστα ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

image

Δεν μας άρεσε

Τα πολλά νεύρα που υπήρξαν εκατέρωθεν προς το τέλος της αναμέτρησης. Τόσο οι παίκτες του ΟΦΗ όσο και αυτοί του Ατρόμητου έδειξαν έναν παράλογο εκνευρισμό ο οποίος δεν ήταν σε κανένα σημείο δικαιολογημένος.

Sport24.gr