Ο Λεβαδειακός είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Αστέρας είχε τον Μπαντή που κράτησε το μηδέν με τους Αρκάδες να παίρνουν τη νίκη χάρη στα τέρματα των Μπερτόγλιο και Μάσα.

Ads

Τανγκό χόρεψε ο Αστέρας Τρίπολης τον Λεβαδειακό με τους Μπερτόγλιο και Μάσα να είναι οι σκόρερ της νίκης με 2-0 επί του Λεβαδειακού. Ο χορογράφος όμως της νίκης των Αρκάδων ήταν ο Γιώργος Μπαντής.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε μεγάλες επεμβάσεις τόσο στο 0-0 όσο και μετά το 1-0 και ήταν καθοριστικός ώστε η ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου είχαν την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν πολλές μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Τσιντώτα. Αντίθετα, αυτό το κατάφεραν οι παίκτες του Λεβαδειακού όμως έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Μπαντή.

Ads

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Αμπντούλ Ατζαγκούν με τη φανέλα των φιλοξενούμενων.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”
Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Νικόλαος Καραϊσαρίδης
Τέταρτος διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Γκολ: 61′ Μπερτόγλιο, 82′ Μάσα
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64′ Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόγλιο (74′ Ντουντού), Γιάννου.
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Εντουίν, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μαχαμάτ, Τσουρίκοφ, Μπεν, Μάντζιος, Γιακουμάκης (61′ Μεραμπασβίλι).
Κάρτες: 10′ Κιτόκο, 55′ Στανισάβλιεβιτς / 20′ Τσουρίκοφ, 44′ Μαχαίρας, 45′ Τριποτσέρης, 84′ Μεραμπασβίλι
Κόκκινες: 87′ Μαχαίρας (δεύτερη κίτρινη)

Ο αγώνας

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα έχοντας δύο καλές στιγμές στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 4′ ο Στανισάβλιεβιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ. Ο Σέρβος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζησόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 11′. Ο Μάντζιος κέρδισε το φάουλ σε καλή θέση, ο Μπεν το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή. Μετά από αυτή τη φάση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Για να δούμε κάτι το αξιοσημείωτο έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Μάσα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε με γροθιές την μπάλα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιάννου έκανε ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή, σούταρε με τον Τσιντώτα να αποκρούει με δυσκολία.

Ο Λεβαδειακός τις ευκαιρίες, ο Αστέρας το γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με τον Λεβαδειακό να έχει τις περισσότερες από αυτές. Η πρώτη καλή φάση ανήκε στον Αστέρα με τον Γιάννου να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Παντελιάδη με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Τσιντώτα.

Στο 57′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού. Ο Μάντζιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφθασε στον Μπεν, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Μπαντής με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε ένα νέο καλό σουτ από τον Αντζαγκούν με την μπάλα να περνά άουτ.

Οι παίκτες του Μάντζιου πίεζαν και κόντρα στην ροή του αγώνα δέχτηκαν ένα αστείο γκολ. Από εκτέλεση πλάγιου άουτ (!!!) ο Μπερτόγλιο ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μαχαίρα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Μπαντής κατέβασε ρολά και ο Μάσα τα “κλείδωσε”

Αμέσως μετά το τέρμα του Μπερτόγλιο ο Λεβαδειακός έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να καταφέρει να ισοφαρίσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Η πρώτη από αυτές ήρθε στο 65′ όταν ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά, ο Άντζαγκούν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Μπαντής σταμάτησε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε νέα κλασική ευκαιρία για το Λεβαδειακό. Ο Μάντζιος βρέθηκε απέναντι στον Μπαντή, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα! Στη συνέχεια της φάσης ο Ατζαγκούν έστειλε -από πλεονεκτικη θέση- την μπάλα άουτ!

Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Λεβαδειακού το έκανε ο Μάσα. Ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 82′ έκανε το 2-0 για να κλειδώσει τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Από εκεί και έπειτα τίποτα δεν άλλαξε στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό να ολοκληρώνει το ματς με δέκα το παιχνίδι λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μαχαίρα.

Η φάση του αγώνα
Εδώ δεν θα βάλουμε μία φάση, αλλά δύο. Τόσο στο 65′ όσο και στο 68′ ο Μπαντής έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Διαιτητής
Δεν είχε κάποια ιδιαίτερα δύσκολη φάση ο Καραντώνης, όμως άφησε το σκληρό παιχνίδι σε ορισμένες φάσεις και θα μπορούσε να του ξεφύγει εύκολα ο αγώνας.

MVP
Συνηθίζεται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη να τον κατακτούν οι σκόρερ, αλλά στο συγκεκριμένο ματς θα ήταν άδικο να μην πάρει τον τίτλο ο Μπαντής. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα κράτησε ανέπαφη την εστία του σε κλασικές ευκαιρίες του Λεβαδειακού.

Άρεσε
Το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αντίθεση με το πρώτο είδαμε πολλές τελικές προσπάθειες, κλασικές ευκαιρίες σε ένα ματς το οποίο ήταν ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα.

Δεν άρεσε
Η αντίδραση της άμυνας του Λεβαδειακού στο γκολ του Μπερτόγλιο. Σίγουρα οι φίλοι των γηπεδούχων θα χάρηκαν για την επίτευξη του τέρματος της ομάδας τους, αλλά η αντίδραση των παικτών του Μάντζιου ήταν για σχολικό πρωτάθλημα. Να γίνει ατομική κρητική στον Μαχαίρα που μαρκάρει τον μέσο του Αστέρα και τα πήγε εξαιρετικά σε όλο το ματς θα ήταν άδικο, αφού όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε τραγική αντίδραση.

Πηγή: Sport24.gr