Σημαντική και δύσκολη νίκη πήρε ο Άρης, που κατάφερε να λυγίσει τον Αστέρα Τρίπολης νικώντας με 1-0, για την 12η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Με αυτή τη νίκη ο Άρης ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι Αρκάδες έμειναν στους 13 βαθμούς και διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Ριέρα.

Με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο παίζει την ερχόμενη αγωνιστική ο Άρης, υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τρίπολη ο Αστέρας.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Στην εστία ο Ντένις, με τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα στην άμυνα. Οι Τζέγκο, Σάσα στα χαφ, με τους Μαντσίνι, Γκάμα, Μπερτόγλιο στην μεσοεπιθετική τριάδα και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Με 4-4-2 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Τσιφτσής στο τέρμα, με τους Καρμόνα, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες στην άμυνα. Οι Μουνάφο, Βαλιέντε στα χαφ, οι Ριέρα, Κρέσπι στα πλάγια και οι Σονί, Μπαράλες το δίδυμο στην επίθεση.

Ο Άρης μπήκε στο ματς και πίεζε τους Αρκάδες, έχοντας μάλιστα και τις περισσότερες τελικές στο παιχνίδι. Ο Μπερτόγλιο και ο Καμαρά ήταν εκείνοι που απειλούσαν την εστία του Τσιφτσή πιο πολύ, με την μεγαλύτερη φάση ωστόσο στον αγώνα να έρχεται από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ήταν στο 31’ όταν ο Καρμόνα έκανε τη σέντρα και η προβολή του Κρέσπι πέρασε εκατοστά από το αριστερό δοκάρι. Η φάση αυτή ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 41ο λεπτό άνοιξαν το σκορ.

Ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Μπρούνο Γκάμα έκανε την προβολή η οποία κατέληξε στα δίχτυα, αφού ούτε ο Άλβαρες κατάφερε να απομακρύνει, σημειώνοντας το 1-0.

Δείτε εδώ το γκολ

Στο 48’ ο Σονί έκλεψε, έπαιξε κάθετα για τον Ριέρα, ο οποίος με άψογο πλασέ σκόραρε αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε για οφσάιντ. Τσέκαραν τη φάση στο VAR, το οποίο επιβεβαίωσε το οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται.

Το ματς στην συνέχεια ήταν ισορροπημένο, τόσο με τον Άρη, όσο με τον Αστέρα να δημιουργούν φάσεις. Στο 78’ ο Καμαρά έκανε μια παράλληλη, με τον Γκαρσία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα, η οποία πέρασε δίπλα από την εστία.

Ο Άρης είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα στο 87’ όταν ο Ιτούρμπε με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να φεύγει νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και να μπαίνει στην πρώτη εξάδα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντε Μάτος – Σούντγκρεν (26′ Σάκιτς), Λέισμαν, Μπράμπετς, Γκανέα – Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (69′ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (85′ Ματίγια), Γκάμα (69′ Ιτούρμπε)- Καμαρά (85′ Μάνος)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Καρμόνα (79′ Γκαρθία), Ατιένζα, Καστάνο, Αλβάρεζ – Βαλιέντε, Μουνάφο (67′ Ιγκλέσιας)- Κρεσπί (87′ Κανελλόπουλος), Σόνι (86′ Μπενίτο), Ριέρα – Μπαράλες (67′ Αλί Μπαμπά)

Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου), Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα