Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη για την 2η αγωνιστική των play off.

Ads

Οι «κιτρινόμαυροι» παίζοντας από την αρχή δυνατά και προσπαθώντας να πιέσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους και έφυγαν με ένα σπουδαίο τρίποντο.

Σημαντική στιγμή γα τους γηπεδούχους ήταν στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν είχαν δοκάρι με τον Φιγκεϊρέδο κι ενώ έχαναν 1-0. Σκόρερ των νικητών οι Λιβάγια (42΄) και Βέρντε (65΄)

Με το ίδιο σχήμα (4-2-3-1) παρέταξαν οι προπονητές τις ομάδες τους. Ο Γιώργος Σίμος επέλεξε τον Γουόλι κάτω από τα δοκάρια, οι Κοροβέσης (αριστερά) και Μαρινάκης (δεξιά) στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ για τη θέση των στόπερ επιλέχθηκαν οι Γιαννούλης και Κουτρουμπής. Οι Μεγιάδο και Σακόρ ανέλαβαντον ρόλο των ανασταλτικών χαφ με τον Νεϊρα μπροστά τους, τον Μάνο δεξιά και τον Σεμέντο αριστερά. Μοναδικός προωθημένος για την ομάδα της Κρήτης ο Φιγκεϊρέδο.

Ads

Ο Μάσιμο Καρέρα έβαλε τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας τους Λόπες (αριστερά) και Μπακάκη (δεξιά), με στόπερ τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Μπροστά από τους δύο τελευταίους θα βρίσκονται οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι. Ο Αλμπάνης αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Λιβαϊα στην αριστερή, στο κέντρο και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο (Ολιβεϊρα) ήταν ο Μάνταλος.

To πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από την αρχή προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική γραμμή του ΟΦΗ. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση καταγράφεται στο 8΄ αλλά ο Μαρινάκης έβαλε το πόδι του λίγο πριν σουτάρει ο Αλμπάνης από ευνοϊκή θέση και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 21΄ ο Γουόλι, θα διώξει με υπερένταση από την κεφαλιά του Ολιβεϊρα (προηγήθηκε σέντρα του Μάνταλου), ενώ στο 31΄ ο Πορτογάλοςος θα βγει σε θέση βολής από την κάθετη μπαλιά του Μάνταλου, ωστόσο θ ασταθεί άτυχος καθώς καθώς η μπάλα έφυγε διαγώνια άουτ.  

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι πιέζοντας ψηλότερα, όμως στο 42΄οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν και πάλι κενό στην αντίπαλη έκαναν το 0-1 με την κεφαλιά του Λιβάγια (σέντρα του Λόπες από αριστερά).

Το 1-0 της ΑΕΚ

Λίγο πριν φύγουν για τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο Φιγκεϊρέδο με ένα ξερό αριστερό σουτ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Στην επανάληψη η ΑΕΚ είχε και πάλι τον έλεγχο, κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ στο 65΄ μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Βέρντε (πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα στη θέση του Αλμπάνη) και εκεί ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

Το 2-0 της ΑΕΚ

Γενικώς οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου και ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την ομάδα του Καρέρα.

Ο Σακόρ προσπάθησε από τους γηπεδούχους, ο Μάνταλος, ο Βέρντε και ο Ολιβεϊρα ήταν οι διακριθέντες της ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Γουόλι, Κουτρουμπής (79΄  Νάστος) Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης (86΄ Δεληγιαννίδης), Μεγιάδο, Σακόρ (67΄Στάϊκος) Νεϊρα, Μάνος (67΄ Βαζ), Σεμέντο (78΄ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Ολιβεϊρα, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμάνσκι, Κρίστιτς, Αλμπάνης (60΄Βέρντε), Μάνταλος (86΄ Σβάρνας), Λιβάγια (86΄Σαμπανάτζοβιτς), Ολιβεϊρα (75΄ Αραούχο)

Πηγή: Novasports.gr