Τεράστιο βήμα παραμονής πραγματοποίησε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, για την 3η αγωνιστική των Play-out. «Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, σε μια φάση που ελέγχεται για οφσάιντ, ήταν ο Στίφλερ στο 41′.

Ads

Με αυτό το «τρίποντο», 3ο στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους και πρώτο στην ιστορία τους στην έδρα του Ατρομήτου, οι «βυσσινί» προσπέρασαν τον Παναιτωλικό (21β.), είναι πλέον στην προτελευταία θέση με 23 βαθμούς, στο -1 από τον ΟΦΗ.

Η βαθμολογία των Play-out μετά την 3η αγωνιστική

image

Ads

O ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ κακός στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να αναπτυχθούν κυρίως από τα δεξιά. Το ίδιο επιχειρούσαν (σε πολύ μικρότερο βαθμό) και οι φιλοξενούμενοι με τους Μπέρτο και Γλυνό.

Η πλειονότητα των ευκαιριών αφορούσε τον Ατρόμητο, ο οποίος απείλησε με τα σουτ των Νάτσου (15′), Σάλομον (21′) και Γκάλο (38′). Με την μοναδική πολύ καλή στιγμή της ΑΕΛ να αποτελεί το σουτ του Ακούνια από τη γωνία της μεγάλης περιοχής στο 20′.

Πάντως, εκείνοι που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, εν μέρει και κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν οι «βυσσινί» στο 41′. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόβσκι, ο Ντουρμισάι έπιασε την κεφαλιά, ο Μανδάς απέκρουσε, με τον Στίφλερ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα με κοντινή προβολή στα δίχτυα, σημειώνοντας το 0-1.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Όμως, στη διπλή ευκαιρία του στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανούσος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να περάσει άουτ και το σουτ του Μανούσου σε δεύτερο χρόνο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη διπλή ευκαιρία του Μανούσου στο 52′ (σπουδαία επέμβαση του Νάγκι στο πρώτο σουτ του Έλληνα επιθετικού). Εν συνεχεία, οι Περιστεριώτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, χωρίς όμως να το κάνουν ορθολογικά και μην έχοντας κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι φόρτωσαν την επίθεσή τους, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή (λόγω του τραυματισμού του Γκράουρ στις καθυστερήσεις), ωστόσο το 0-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς (71’ λ. τρ. Θεοδωράκης), Γκάλο Γούτας Μαυρομμάτης Γκαλβάο, Σάλομον Νάτσος (58’ Μουνίθ) Ούμπιντες, Χριστοδουλόπουλος (71’ Μάτιτς) Ενσικουλού (37’ λ. τρ. Αγκάγιεφ) Μανούσος

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος Τσότσιτς Μαξιμένκο Γιακιμόφσκι (64’ Ηλιάδης), Στίφλερ Κολομπίνο, Ακούνια (88’ Γκράουρ) Γλυνός (64’ Νικολιάς) Μπεν Χατίρα (75’ Ζίζιτς), Ντουρμισάι (87’ Μιλοσάβλιεβιτς)

Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής
: Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας)
VAR: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα