Έχει βρει το «κουμπί» του Άρη η Λαμία και εξελίσσεται σε κακό του δαίμονα, αφού μετά το ματς για το Κύπελλο την προηγούμενη Πέμπτη, απέσπασε νέα ισοπαλία 0-0 σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 19η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου εκτός του ότι δεν έχει πετύχει νίκη μέσα στο 2022, έχει να σκοράρει πάνω από ένα μήνα καθώς το τελευταίο της γκολ το πέτυχε κόντρα στον Ιωνικό στις 20 Δεκεμβρίου 2021 και με τη νέα απώλεια έμεινε αρκετά πίσω στη μάχη για την εξάδα.

Από την άλλη η Λαμία πήρε ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με το κλασικό 4-2-3-1. Λόγω των απουσιών των Ντένις και Κουέστα, κάτω από την εστία βρέθηκε ο Σιαμπάνης, ο οποίος είχε μπροστά του τους Σούντγκρεν, Λούμορ, Φαμπιάνο, Μπράμπετς. Στον άξονα βρέθηκαν οι Σάσα και Τζέγκο, με τους Ιτούρμπε και Γκάμα να ξεκινούν στις «πτέρυγες», με τον Μπερτόγλιο να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο.

Ads

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε και εκείνος το 4-2-3-1 για τη Λαμία. Στο τέρμα ήταν ο Σαράνοφ, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Προβυδάκη, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλο και Σαραμαντά. Στις θέσεις των χαφ αγωνίστηκαν οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο, με την μεσοεπιθετική τριπλέτα να αποτελείται από τους Τιρόνε, Μπανγκουρά και Ρόμανιτς. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Καραμάνος.

Αρκετά καλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες δεν βγάζουν την απαραίτητη ενέργεια και διάθεση στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης ήλεγξε τον ρυθμό από την αρχή της αναμέτρησης, όμως κάποια λάθη και μερικές στιγμές αμυντικής αδράνειας έδωσαν τη δυνατότητα στη Λαμία να απειλήσει και μάλιστα ουσιαστικά.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά «ψαράκι» του Τιρόνε στο δεύτερο δοκάρι να βγάζει με υπερένταση ο Σιαμπάνης. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το γυριστό του Μπερτόγλιο μπλόκαρε σταθερά ο Σαράνοφ, στην πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ της Λαμίας.

Στο 15’, ο Μπανγκουρά εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών του Άρη, και με μακρινό σουτ προσπάθησε να πιάσει στον «ύπνο» τον Σιαμπάνη, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Επτά λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, με τον Γκόλεμιτς να πιάνει ανενόχλητος τη δυνατή κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του Άρη και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ρολάρουν επιθετικά, φτάνοντας με αξιώσεις στην εστία του Σαράνοφ. Στο 27’, το πλασέ του Μάνου έφυγε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Λαμίας. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ιτούρμπε, ωστόσο τόσο το ωραίο φαλτσαριστό του σουτ στο 29’, όσο και η απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33’ δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 60ο λεπτό οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι, πέρα από ένα φάουλ του Φαμπιάνο που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε νωρίς τρεις αλλαγές με Καμαρά, Εντιαγέ και Ματέο Γκαρσία να μπαίνουν στο ματς προσπαθώντας να βρει νωρίς το γκολ, όμως η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γρηγορίου δεν άφηνε περιθώρια για να δημιουργηθούν προβλήματα.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο η Λαμία ήταν εκείνη που έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαρία η οποία ήρθε από τα πόδια του Καραμάνου, το πλασέ του οποίου όμως πέρασε λίγο άουρ, στο 67ο λεπτό.

Ο Άκης Μάντζιος έκλεισε τις αλλαγές του στο 70ο λεπτό, με τους Γκάνεα και Ματίγια να μπαίνουν στο ματς σε μία ύστατη προσπάθεια να βρει τον τρόπο η ομάδα του να φτάσει στο γκολ.

Όμως και πάλι η Λαμία άγγιξε το γκολ με τον Μπαγκουρά στο 81ο λεπτό, όταν ο παίκτης της Λαμίας βρέθηκε απέναντι από τον Σιαμπάνη αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει τον τερματοφύλακα του Άρη, με την μπάλα να περνά ανάμεσα από τα πόδια του και να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ο Άρης πάλευε να δημιουργήσει κάτι μπροστά στην εστία του Σαράνοφ, η Λαμία ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες, αφού στο 90‘ ο Αραμπούλι έχασε σπουδαία ευκαιρία όμως το πλασέ του υπό καλές προϋποθέσεις ήταν κακό στέλνοντας τη μπάλα πολύ έξω από τα δοκάρια του Σιαμπάνη.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (73’ Γκάνεα), Σάσα, Τζέγκο (Ματίγια), Ιτούρμπε (46’ Ματέο Γκαρσία), Γκάμα, Μπερτόγλιο (56’ Εντιαγέ), Μάνος (56’ Καμαρά)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά (91′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Ταϊρόν (76’ Νούνιες), Καραμάνος (72’ Αραμπούλι)

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Βεργέτης Δημήτριος (Αργολίδας)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης