Θρηνεί το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Ντάβιντε Αστόρι, αρχηγός της Φιορεντίνα, και διεθνής με την εθνική Ιταλίας απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών.

Ads

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ήταν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο Ούντινε για τον αγώνα με την Ουντινέζε, αλλά το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο πρωινό του ξενοδοχείου ανησύχησε τους συμπαίχτες τους.

Όταν τον βρήκαν ήταν ήδη νεκρός.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αστόρι βρέθηκε στο δωμάτιο του και το δυσάρεστο νέο ανακοίνωσε η ομάδα του. Όπως ήταν φυσικό ο σημερινός αγώνας με την Ουντινέζε δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο Αστόρι πριν από δύο εβδομάδες είχε γίνει πατέρας, ενώ πρόσφατα είχε συμφωνήσει και με την Φιορεντίνα για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ads

«Η Φιορεντίνα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη και αναγκάζεται να ανακοινώσει τον θάνατο του αρχηγού της.Για αυτή την φοβερή και ιδιαίτερη κατάσταση, πρωτίστως για την οικογένειά του, ζητούμε την διακριτικότητα των ΜΜΕ» αναφέρει ανακοίνωση. 

Ο Αστόρι είχε γεννηθεί στις 7 Ιανουαρίου 1987. Ο διεθνής Ιταλός στόπερ άρχισε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Ποντίσολα, στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν και το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι». Το 2008 μεταγράφηκε στην Κάλιαρι, με την οποία είχε 174 συμμετοχές.

Τη σεζόν 2014-15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των «τζιαλορόσι». Στη Φιορεντίνα αγωνίστηκε αρχικά δανεικός τη σεζόν 2015-16 και κατόπιν αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Αναβλήθηκαν όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής στην Ιταλία

Η οργανωτική επιτροπή της Serie A αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων της 27ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι.