Βίντεο στο οποίο φαίνονται οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου να επιτίθενται σε μια ομάδα τεσσάρων μαύρων, επίσης οπαδών της Ντιναμό, οι οποίοι παρακολουθούσαν τον αγώνα της ομάδας με την Τσέλσι για το Champions League, έρχεται στη δημοσιότητα.

Ads

Η άγρια επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο και ήδη ερευνάται από την UEFA ώστε να επιβληθούν οι κυρώσεις για τη ρατσιστική επίθεση. Όπως αναφέρει ο Guardian, που δημοσιεύει το σχετικό βίντεο, οι τέσσερις μαύροι οπαδοί επιχείρησαν να διαφύγουν, όμως προχωρούσαν προς την έξοδο δέχονταν επίθεση και από άλλους οπαδούς. Ωστόσο στο

Ωστόσο στο επεισόδιο παρενέβησαν και άλλοι οπαδοί οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν την επίθεση. Τόσο η ταυτότητα όσο και η κατάσταση της υγείας των θυμάτων της ρατσιστική επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο η UEFA είχε τιμωρήσει την Ντιναμό Κιέβου με πρόστιμο 15.000 και κλείσιμο θυρών του γηπέδου της λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της σε βάρος παικτών της Έβερτον κατά τη διάρκεια αγώνα για το Europa League.

«Το βίντεο αντανακλά την κατάσταση που επικρατεί στις ποδοσφαιρικές εξέδρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η σχετική αναφορά έχει γίνει στην UEFA, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης του αγώνα. Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε ώστε επιβληθούν βαριές κυρώσεις», δήλωσε στον Guardian, ο εκτελεστικός διευθυντής του δικτύου κατά των φυλετικών διακρίσεων στο ποδόσφαιρο «Fare».

Ads