Νέους μπελάδες με τις οικονομικές αρχές της Ισπανίας έχει ο σταρ της Μπαρτσελόνα Λίονελ Μέσι, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. 

Ads

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα «ABC», ο 30χρονος Αργεντινός κατηγορείται τόσο από τις οικονομικές αρχές της Ισπανίας αλλά και της Αργεντινής, ότι απέκρυψε μεγάλο μέρος των εσόδων που είχε το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, από το 2007 μέχρι το 2015.

Οι πληροφορίες στο δημοσίευμα λένε πως δεν δηλώθηκε ένα ποσό κοντά στα 10.000.000 ευρώ και χωρίς αυτό δεν μπορεί να επαληθευτεί αν χρησιμοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί το κοινωνικό πρόγραμμα για παιδιά με προβλήματα. 

Το ABC τονίζει ακόμα πως ο Μέσι κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ίδρυμα για να καλύψει ιδιωτικά έξοδα της οικογένειάς του, η οποία φέρεται να επιχείρησε να εκμεταλλευτεί κέρδη, χωρίς όμως να επενδύει στον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντίνος άσος απασχόλησε και στο παρελθόν τις οικονομικές αρχές για φοροδιαφυγή και μάλιστα καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 2 εκ. ευρώ. Κατηγορίες για φοροδιαφυγή αντιμετωπίζει και το αντίπαλον δέος, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο.