«Σκοτώστε τους όλους» λέει το απειλητικό μήνυμα που εκτοξεύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των οπαδών και φιλάθλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που ξεκινάει στις 14 Ιουνίου στη Μόσχα.

Ads

Η νέα αφίσα της τρομοκρατικής οργάνωσης, δείχνει ένα μαχαίρι σε κόκκινο φόντο μπροστά από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ρωσία και συνοδεύεται από τη λεζάντα γραμμένη στα γαλλικά που μεταφράζεται ως εξής: «Σκοτώστε τους όλους».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η αφίσα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα γαλλικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Intelligence, η οποία παρακολουθεί την τρομοκρατική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν πως θα «πληρώσει το τίμημα για τη θανάτωση μουσουλμάνων». Ή αφίσα έδειχνε έναν τζιχαντιστή να αναδύεται από μια έκρηξη και να κρατά ένα AK-47 ψηλά, με ένα γεμάτο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο φόντο. Ο πρόεδρος Πούτιν διακρίνεται στα αριστερά της εικόνας με ένα στόχο να σημαδεύει επάνω του. Πάνω από την αφίσα έγραφε: «Ρωσία 2018. Πούτιν, εσύ άπιστε. Θα πληρώσεις το τίμημα για τη θανάτωση μουσουλμάνων».

Ads

image

Επίσης, τον Μάρτιο, οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης στόχευσαν τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι σε μια αφίσα που τον έδειχνε γονατιστό μπροστά σε έναν τζιχαντιστή.

image