Ακόμη τρεις βαθμοί αφαιρούνται από τον Παναθηναϊκό, λόγω των ανεξόφλητων οφειλών στον Γενς Βέμερ. Η Super League ανακοίνωσε ότι, εφόσον παρήλθε το χρονικό διάστημα των πέντε εργάσιμων ημέρων από τον αμέσως επόμενο αγώνα των «πρασίνων» μετά την έκδοση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, και δεν εξοφλήθηκε ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, από το «τριφύλλι» αφαιρούνται άλλοι τρεις βαθμοί, οι οποίοι μπορεί να επιστραφούν, αν τακτοποιηθεί το χρέος εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αιτούμενη αναστολή της εφαρμογής της ποινής. Αν δικαιωθεί, θα του επιστραφούν και οι έξι βαθμοί, σε διαφορετική όμως περίπτωση κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό, αν υπάρξει και τρίτη τιμωρία (είτε για την ίδια υπόθεση, είτε για οποιαδήποτε άλλη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ? αριθμ. 35/03.04.2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Άρθρο 24, παρ. 5 του Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, αφού παρήλθε άπρακτη η εκ νέου προθεσμία των πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του επόμενου αγώνα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ? ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Κυριακή 15 Απριλίου 2018) για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Wemmer, από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) ακόμα βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ως άνω Κανονισμό, αν η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, οι εν λόγω τρεις (3) βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League.

Επίσης σημειώνεται πως η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει προσφύγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. και έχει αιτηθεί την ορθή ερμηνεία και την αναστολή εκτέλεσης της πρώτης αφαίρεσης τριών (3) βαθμών εκ της ίδιας ως άνω απόφασης, οι δε εν λόγω αιτήσεις συζητούνται την ερχόμενη Τετάρτη 25/4/2018.

Σε περίπτωση αποδοχής των αιτημάτων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι εφικτή η επιστροφή τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων τριών (3) βαθμών που έχουν αφαιρεθεί από την εν λόγω Π.Α.Ε. εκ της ως άνω απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση η Super League θα προβεί σε όσα ορίζουν τα οικεία κανονιστικά κείμενα καθώς και οι εκδοθείσες και εκδοθησόμενες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.».

Ξανά αποχή

Εντωμεταξύ, την απόφασή τους να απέχουν από τις προπονήσεις της Δευτέρας και της Τετάρτης ανακοίνωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Η σημερινή συνάντηση των «πρασίνων» με τον πρόεδρο της εταιρείας δεν έβγαλε αποτέλεσμα, καθώς όπως έγινε γνωστό οι υποσχέσεις που τους έδωσε στο οικονομικό κομμάτι δεν τους βρήκαν σύμφωνους.

Οι ποδοσφαιριστές συζήτησαν μεταξύ τους στ΄ αποδυτήρια και συμφώνησαν να μην προπονηθούν σήμερα (23/04), όπως και την Τετάρτη, εφόσον δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης (αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένο το ρεπό). 

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση των παικτών η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε επισήμως: «Κατά την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου με τους ποδοσφαιριστές στις προπονητικές εγκαταστάσεις, η διοίκηση πρότεινε να τους καταβληθεί την επόμενη Δευτέρα 30/4 άλλο ένα 35% της δόσης Δεκεμβρίου και στις 15 Μαΐου να εξοφληθούν το 100% του Φεβρουαρίου και το υπόλοιπο 35% του Δεκεμβρίου. Οι ποδοσφαιριστές αντιπρότειναν να τους καταβληθεί μέχρι την Δευτέρα το 70% του Δεκεμβρίου. Η διοίκηση του εξετάζει και θα απαντήσει μέχρι την Τετάρτη.»

Πηγή: Πρακτορείο Sport