Φτηνά την γλύτωσε ο ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ» αφού κατάφερε και ισοφάρισε την Λάρισα 1-1, με πέναλτι στο 96΄, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα της έναρξης του β΄γύρου της Super League.

Ads

Στο πρώτο του ματς για την νέα χρονιά ο δικέφαλος του Βορρά και με την πίεση που του δημιουργεί η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να μπει με το «δεξί» και να επωφεληθεί από  τυχόν απώλειες, στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Από την άλλη η ΑΕΛ έκανε πολύ καλό ποδαρικό και θα μπορούσε ακόμα και την νίκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ παραμένει 3ος με 28 βαθμούς, ενώ η Λάρισα έφτασε στους 7 πόντους.

Ads

Οι «ασπρόμαυροι», αν και δυσκολεύτηκαν να βρουν τα πατήματά τους και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, πραγματοποιώντας ένα νωθρό ξεκίνημα, στρίμωξαν επιθετικά την ΑΕΛ, καταγράφοντας σπουδαίες ευκαιρίες ως απόρροια της υπεροχής τους στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» τον Μουργκ σε ένα πιο δημιουργικό ρόλο σε συνδυασμό με την ταχύτηκα και την «έκρηξη» των Α.Ζίβκοβιτς – Τζόλη αλλά χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίο ως προς την εξέλιξη και έκβαση του ματς.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ αλλά και πάλι η τύχη δεν του χαμογέλασε σε διπλή ευκαιρία των ‘Ίνγκασον και Μουργκ, με τον Αυστριακό να σημαδεύει το δοκάρι των γηπεδούχων.

Νωρίτερα, ως από μηχανής Θεός για τους γηπεδούχους είχε εμφανιστεί ο Μπέρτος, ο οποίος έσωσε ΑΕΛ και τον τερματοφύλακα Ναγκί λόγω κακής εξόδου, διώχνοντας πάνω στη γραμμή μετά από φάση του Τζόλη.

Με το 0-0 να αδικεί ως προς την παραγωγή φάσεων και υπεροχής τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το β΄ημίχρονο από εκεί που το άφησε, κάνοντας αίσθηση στα καρέ του Νάγκι, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε υπό πίεση και με μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι του, αδυνατώντας να βρει το καθαρό μυαλό να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου.

Απεναντίας, η ΑΕΛ φάνηκε σαφώς πιο αποτελεσματική από τον αντίπαλο της και τιμώρησε σκληρά τον ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστή τον Πινακά στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης, ο οποίος έγραψε το 1-0  με ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ.

Ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ωστόσο, υπολόγισε χωρίς τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια, που «χτύπησε» στο φινάλε της αναμέτρησης, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που υπέδειξε ο Ευαγγέλου στην ανατροπή του Σφιντέρσκι, για να κάνει το τελικό 1-1.

Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ, με τον ΠΑΟΚ να σώζει στο παρά ένα το βαθμό της ισοπαλίας γεγονός που προκαλεί προβληματισμό ως προς την αναποτελεσματικότητά του, την ώρα που η ΑΕΛ παραμένει σταθερά χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι – Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Φιλίπ – Ηλιάδης, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (71′ Γκοτζαμανίδης), Νικολιάς (83′ Νούνιτς), Τρούγιτς (53′ Πλατέλλας) – Πινακάς (83′ Γλυνός)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης – Ντόουγκλας Αουγκούστο (82′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί – Ζίβκοβιτς, Μουργκ (87′ Τσόλακ), Τζόλης – Σφιντέρσκι

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νίας), Τζιουβάρας Θεόδωρος (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα