Το πρωτάθλημα θα αρχίσει πιθανότατα στις αρχές του Ιουνίου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV o πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών για ολόκληρο το 2020.

Ads

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε και για το υγειονομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα διεξάγονται οι προπονήσεις των ομάδων. Εθεσε ως χρονικό ορίζοντα τα μέσα Μαΐου για να επιστρέψουν και πάλι οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα, ενώ την σέντρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ, την οριοθέτησε αρχές Ιούνη, με το πλάνο που έχει καταρτιστεί να αναφέρει πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιούλη.

«Οι πρωταθλητές και αυτοί που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο Europa League, να βγουν μέσα από τα γήπεδα και να μην είναι μέσα από την τωρινή κατάταξη των ομάδων. Νομίζω ότι κατά 70% θα ολοκληρωθεί η σεζόν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Να πάμε μέχρι τέλος Μαίου με προπονήσεις και να αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Ιούνιο και ένα κομμάτι του Ιουλίου γύρω στις 10-15 να έχουν ολοκληρωθεί τόσο τα πλέι οφ, όσο και τα πλέι άουτ. Να γίνονται οι προπονήσεις με ασφάλεια κατά γκρουπ και φυσικά να μην χρησιμοποιούνται κοινόχρηστοι χώροι όπως τα αποδυτήρια, αλλά οι παίκτες να πηγαίνουν να κάνουν μπάνιο σπίτι τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η πρώτη απόφαση μας θα ήταν για τέλη εβδομάδας, αλλά τώρα προέκυψαν τα ζητήματα τα καινούργια, ώστε να έχουμε αποφάσεις FIFA – UEFA, ενδεχομένως της επιτροπής της Ευρώπης αλλά και πιθανό διάγγελμα του Πρωθυπουργού που θα δώσει κάποια επιπλέον πληροφόρηση για να πάρουμε και εμείς τις αποφάσεις που πρέπει. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα οδηγηθούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να παίξουμε χωρίς θεατές».