Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πατρών, τα Τρίκαλα άλωσαν την έδρα του Κόροιβου, ενώ η Καβάλα κέρδισε τη μονομαχία των νεοφώτιστων με το Λαύριο, χάρη σε τρίποντο του Τσαβντάρ Κοστόφ στα 0.5” για το τέλος. Τι έγινε στην Α2 κατηγορία.

Ads

ηρεμία επέστρεψε στην ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (65-53) στο ντέρμπι των “δικεφάλων”. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πέτυχε δώδεκα αναπάντητους πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα, για να φτάσει στη νίκη. Αυτό που κρατούν στην “Ένωση”, πλην της νίκης, είναι η επιστροφή των Μαρκ Κάρτερ και Ντούσαν Σάκοτα στη δράση, μετά το πρόβλημα τραυματισμών που είχαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε τον Απόλλωνα Τσόχλα με βαρύ διάστρεμμα.
 

Τη νίκη της ημέρας (10/10) πήραν τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του Κοροίβου (64-73) χάρη στην ανατροπή που πέτυχαν στην τελευταία περίοδο, με τον Γιώργο Τσιάρα να βάζει την “υπογραφή” του στη νίκη της ομάδας του. Την ίδια ώρα, η Καβάλα χρειάστηκε το -σχεδόν buzzer beater- τρίποντο του Τσαβντάρ Κοστόφ με 0.5” να μένουν στο παιχνίδι για να κάμψει την αντίσταση του Λαυρίου. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” το παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, αλλά ο Ουσμάν Κρουμπαλί απέτυχε να βρει τον στόχο (δις) από τη γραμμή των βολών.

Στο έτερο ντέρμπι της επαρχίας, το Ρέθυμνο επέβαλε τον δικό του νόμο απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών (87-73). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως ο Τόνι Μέιερ (31 πόντοι με 5/5 τρίποντα) έκανε ό,τι περνούσε από το… χέρι του για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ads

Πηγή: Sport24.gr