Το βράδυ της 6ης Ιουνίου στο Βερολίνο, η «Γηραιά Κυρία» θ’ αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα ευελπιστώντας σε μία ακόμα υπέρβαση που θα της αποδώσει το τρίτο της  και πέμπτο αντίστοιχα, κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο.

Ads

Η Γιουβέντους μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια και τις γνωστές περιπέτειες των στημένων αγώνων -υποβιβασμό στην Serie B και αφαίρεση των δύο τελευταίων τίτλων που κατέκτησε- ολοκλήρωσε το έργο που είχε ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη στο Τορίνο, όταν νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 και με την αποψινή ισοπαλία (1-1) που απέσπασε στο κατάμεστο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με σκόρερ τον πρώην της ισπανικής ομάδας, τον Άλβαρο Μοράτα, προκρίθηκε στον τελικό της 27ης Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο.

Ταυτόχρονα η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος δεν έκανε για τη Μίλαν αλλά πηγαίνει ολοταχώς για το «τρεμπλ» με τη Γιουβέντους, άφησε -κατά πάσα πιθανότητα- τη «βασίλισσα» χωρίς κανέναν τίτλο για φέτος, αφού εκτός της αποκαθήλωσής του από το θρόνο του Τσάμπιονς Λιγκ το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι έχει ουσιαστικά χάσει και το ισπανικό πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα.

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης (1-1)

Οι γηπεδούχοι ήταν πάντως καλύτεροι, πολύ επιθετικοί, έχασαν ευκαιρίες αλλά παρότι βρέθηκαν με σκορ πρόκρισης από το 23ο λεπτό, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε από τα 11 μέτρα απέναντι στον Τζίτζι Μπουφόν μετά το πέναλτι του Τζόρτζιο Κιελίνι στον Χάμες Ροντρίγκες, δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» το ματς και το πλήρωσαν πανάκριβα.

image

Ads

image

Η Γιουβέντους έπαιξε με σφιχτή τακτική σε όλο το παιχνίδι ψάχνοντας τη «μισή ευκαιρία» για το γκολ της πρόκρισης και τη βρήκε στο 57΄, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ίκερ Κασίγιας και μετά την κεφαλιά – πάσα του Πολ Πογκμπά ένα «παιδί» της Ρεάλ, ο Μοράτα, «σκότωσε» τους Μαδριλένους ισοφαρίζοντας με «σκαστό» σουτ, με το δεύτερο τέρμα σε δύο αγώνες εναντίον της άλλοτε ομάδας του.

image

image

 

Road TO Berlin!!!!

Posted by Leonardo Bonucci on Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (3-2)

Για όγδοη φορά στην ιστορία της και τέταρτη την τελευταία δεκαετία, η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, και στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο θα διεκδικήσει την κατάκτηση του πέμπτου της Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αν και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 2-1, η Μπάρτσα χαλάρωσε στο β’ μέρος δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάγερν να πετύχει νίκη γοήτρου (3-2).

image

Ο Λιονέλ Μέσι, απόλυτος πρωταγωνιστής του 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Καμπ Νου», αρκέστηκε χτες σε υποτονική, περιφερειακή παρουσία, σεβόμενος πιθανώς τον πρώην μέντορα και προπονητή του, Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίον είχε κι έναν σύντομο διάλογο αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

image

image

Η φοβερή τριπλέτα της Μπαρτσελόνα (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) αθροίζει πλέον 114 τέρματα από το ξεκίνημα της σεζόν και απειλεί το ισπανικό ρεκόρ των 118 γκολ που κατέχει από την περίοδο 2011-12 η τότε τριπλέτα της Ρεάλ (Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν). Ο Μέσι με 10 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και ο Νεϊμάρ με 9 συνθέτουν το πιο παραγωγικό ντουέτο στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας το δίδυμο των Φαν Νίστελροϊ (10 γκολ) και Σόλσκιερ (8) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2001-02.

image