Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωσή της γραμμένη στα ιαπωνικά την οποία διένειμε στις καταλανικές εφημερίδες Sport και Mundo Deportivo, ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά των Ουσμάν Ντεμπελέ και Αντουάν Γκριεζμάν το 2019 κατά τη διάρκεια τουρνέ του συλλόγου στην Ασία.

Ads

Ο Αντουάν Γκριεζμάν απολογήθηκε στους επικεφαλής της ιαπωνικής Rakuten, βασικού χορηγού της Μπαρτσελόνα, για τη συμμετοχή του σε ρατσιστικό video που απαθανάτισε ο Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής της Rakuten, Χιρόσι Μικιτάνι, ώστε να απολογηθεί για την παρουσία του σε ρατσιστικό περιστατικό που απαθανατίστηκε από τον Ουσμάν Ντεμπελέ, με πρωταγωνιστή κυρίως τον συμπαίκτη του σε Μπαρτσελόνα και εθνική Γαλλίας.

Ο Ντεμπελέ εμφανίζεται να χλευάζει ρατσιστικά Ασιάτες τεχνικούς που προσπαθούν να επιδιορθώσουν μία τηλεόραση, με τον Γκριεζμάν δίπλα του να χαμογελάει, σε ένα περιστατικό που πιθανολογείται ότι σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2019.

Η ιαπωνική Rakuten είναι ο βασικός χορηγός των “μπλαουγκράνα” και ο Μικιτάνι είχε ζητήσει εξηγήσεις απ’ το σύλλογο προ ημερών μέσω τοποθέτησής του στα social media. O Γκριεζμάν είχε αποκριθεί άμεσα με τον ίδιο τρόπο, αρνούμενος τις κατηγορίες εις βάρος του, διατρανώνοντας τη θέση του κατά κάθε διάκρισης, αλλά και προσφέροντας την απολογία του “στους Ιάπωνες φίλους που μπορεί να προσέβαλα”.

Σύμφωνα με το καταλανικό ραδιόφωνο RAC1, ο 30χρονος Γάλλος δεν έμεινε στη δημόσια τοποθέτηση, αλλά ήρθε σε επικοινωνία και με τον Μικιτάνι, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί εν ευθέτω χρόνω και με τον Ντεμπελέ.

Επίσης το περιβόητο βίντεο με τον Ντεμπελέ και τον Γκριεζμάν, όπου ο πρώτος κάνει ρατσιστικά σχόλια για Ασιάτες, έφερε το τέλος της συνεργασίας του δεύτερο με την Konami.

Ο λόγος; Το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες και απεικονίζει τον Ουσμάν Ντεμπελέ να κάνει ρατσιστικά σχόλια για Ασιάτες ενώ βρισκόταν μαζί με τον συμπατριώτη του – ο οποίος έδειχνε να το διασκεδάζει.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είχε ρόλο πρεσβευτή της ιαπωνικής εταιρείας (που βρίσκεται πίσω από το Pro Evolution Soccer) όμως το εν λόγω βίντεο, που χρονολογείται στο 2019, έφερε τον τερματισμό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, η Konami ζητά εξηγήσεις από τους Καταλανούς, με τους οποίους επίσης συνεργάζεται στο τμήμα eSports της ομάδας.