Πρώτη ημέρα των ημιτελικών σήμερα Πέμπτη (11/09 στις 10μμ) με τους Λιθουανούς να αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ και με το νικητή να παίρνει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

 
Η Λιθουανία έχει σαν στόχο να κάνει την έκπληξη και να χαλάσει το «πάρτι» των Αμερικανών, δημιουργώντας έτσι ένα ευρωπαϊκό τελικό, καθώς οι ΗΠΑ είναι η μόνη ομάδα εκτός Ευρώπης που έχει παραμείνει στην διοργάνωση. Αύριο, Παρασκευή (12/09 στις 11μμ) στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, η Γαλλία θα είναι απέναντι στη Σερβία. Ας δούμε όμως πως φτάσανε στις «4» καλύτερες ομάδες του κόσμου η Γαλλία, η Σερβία, οι ΗΠΑ και η Λιθουανία.
 
Η φάση των προημιτελικών
 
Η Λιθουανία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά, αφού επιβλήθηκε απέναντι στην Τουρκία με 73-61. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική τους παρουσία στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης σε τέσσερις συμμετοχές στην ιστορία τους. Θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ, οι οποίες στην φάση των «8» πήραν μία άνετη νίκη με 119-76 επί της Σλοβενίας. Με τους Αμερικανούς να προσφέρουν θέαμα (τέλειωσαν τον αγώνα με 24 επιθετικά ριμπάουντ), το Ντέρικ Ρόουζ να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση στη διοργάνωση, οι «κουρασμένοι» Σλοβένοι δεν μπορούσαν παρά να… παραδώσουν πνεύμα απέναντι στην Team USA.
 
Την δεύτερη ημέρα στην φάση των «8», οι Σέρβοι συνέτριψαν τη Βραζιλία με σκορ 84-56 και για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς σαν «καλοκουρδισμένη» μηχανή σε άμυνα και επίθεση, διέλυσαν στο δεύτερο ημίχρονο τη Βραζιλία η οποία έδειχνε παραδομένη στις ορέξεις των Σέρβων. Οι «πλάβι» θα αντιμετωπίσουν τους Γάλλους αύριο στην Μαδρίτη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία νίκησε τη διοργανώτρια (και μεγάλο φαβορί μαζί με τις ΗΠΑ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ισπανία και την άφησε εκτός τετράδας. Οι «τρικολόρ» με τρομερή άμυνα και μαζεύοντας τα ριμπάουντ έφτασαν σε μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη.