Ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική και στους 5ο και 6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, χωρίς να υπάρξει ομάδα που να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στη φάση των 16, που σημαίνει πως η 3η και τελευταία αγωνιστική θα προσφέρει συναρπαστικά και ανταγωνιστικά ματς.

Ads

Το μεγάλο παιχνίδι Ισπανία-Γερμανία έληξε 1-1, κάτι που έδωσε μεγάλη ανάσα στα «πάντσερ» και μεγάλες πλέον πιθανότητες πρόκρισης.

Σπουδαίες νίκες για Κόστα Ρόκα και Μαρόκο, ξέσπασμα της Κροατίας που σημείωσε και το σκορ της ημέρας.

Τα αποτελέσματα

5ος όμιλος

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1
(81΄Φούλερ)

Η Ιαπωνία έψαχνε το “2 στα 2” για να βρεθεί μία ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ, όμως δεν υπολόγισε τον πληγωμένο εγωισμό της Κόστα Ρίκα, που έψαχνε ένα αποτέλεσμα βάλσαμο μετά την ατιμωτική 0-7 από την Ισπανία.

Ads

Τελικά  οι Ιάπωνες είχαν μεν καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως απέτυχαν να δημιουργήσουν πολλές καθαρές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Κέιλορ Νάβας και το πλήρωσαν με πολύ σκληρά, με τους Κοσταρικανούς να βρίσκουν τη μία στιγμή που έψαχναν σε όλο το παιχνίδι και να την εκμεταλλεύονται όταν ο Φούλερ νίκησε με δυνατό σουτ τον Γκόντα στο 81ο λεπτό.

Πλέον, όλα είναι ανοιχτά στον 5ο όμιλο και με τις Ισπανία και Γερμανία φαβορί μεν, αλλά σίγουρα η τρίτη αγωνιστική αναμένεται να είναι δραματική, καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες και θα  ψάξουν τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα εδώ

Ισπανία-Γερμανία 1-1
(62΄Μοράτα – 83΄ Φίλκρουγκ)

Με την ισοπαλία 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι Ισπανία-Γερμανία, ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση στους 16, με τα «πάντσερ» ωστόσο σε πολύ καλύτερη θέση, αφού με ήττα θα είχαν αποκλειστεί.

Πλέον όλα μπορούν να συμβούν, καθώς οι εκπλήξεις είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση παρούσες σ’ αυτό το Μουντιάλ, αλλά με βάσει φανέλα, ιστορία και δυναμική, το πιθανότερο είναι να έχουμε Ισπανία και Γερμανία στην επόμενη φάση. Διότι με νίκη της Ισπανίας επί της Ιαπωνίας και νίκη της Γερμανίας επί της Κόστα Ρίκας, οι δύο νικήτριες θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του 5ου ομίλου.

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ στο 62΄μετά από τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Όλμο να ανοίγει για τον Άλμπα ο οποίος είδε την κίνηση του Μοράτα μπροστά από τον αντίπαλο στόπερ και τον βρήκε με συρτή σέντρα, με τον φορ της Ατλέτικο να κάνει απίθανο τσίμπημα με το εξωτερικό, τον Νόιερ να μην προλαβαίνει ούτε να δει την μπάλα και να γράφει το 1-0.

Οι Γερμανοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 83ο λεπτό. Μετά από πάτημα του Μουσιάλα, η μπάλα έφτασε στον Φίλκρουγκ ο οποίος με πολύ ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε τον Σιμόν για το 1-1.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα εδώ

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της 3ης (και τελευταίας) αγωνιστικής:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

  • 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία 
  • 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία 

6ος όμιλος

Βέλγιο-Μαρόκο 0-2
(73΄ Σαμπίρι, 90’+2′ Αμπουκλάλ)

Το εξαιρετικό Μαρόκο σημείωσε μία μεγάλη νίκη 2-0 απέναντι στο Βέλγιο, που σημειωτέον συγκαταλέγεται στα φαβορί της διοργάνωσης, αν όχι για τον τίτλο, τουλάχιστον για τετράδα.

Με αυτόν τρόπο ανέβηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου με 4 βαθμούς όπου συγκατοικεί με την Κροατία, έχοντας αυξημένες πιθανότητες για συνέχεια στη διοργάνωση.

Στο 73′ το Μαρόκο άνοιξε το σκορ, όταν ο Σαμπίρι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τη αριστερή πλευρά, ο Κουρτουά άργησε να αντιληφθεί τι συνέβη, με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 90’+2′ ο Αμπουκλάλ ολοκλήρωσε τη νίκη των Μαροκινών. Ο Ζιγέκ έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή και την έσπασε ωραία την μπάλα στον ποδοσφαιριστή της Τουλούζ στο ύψος του πέναλτι  κι εκείνος με ένα πανέμορφο πλασέ την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Κουρτουά για το 0-2.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα εδώ

Κροατία-Καναδάς 4-1
(36΄/70΄ Κράμαριτς , 44΄Λιβάγια, 90+4΄Μάγιερ – 2΄Ντέιβις)

Η Κροατία συνέτριψε 4-1 τον Καναδά, κλείνοντας τη 2η αγωνιστική στον  6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και ξεκαθάρισε αρκετά τη κατάσταση αναφορικά με την πρόκριση στους 16.

Η ομάδα του Μόντριτς έπιασε το Μαρόκο στην κορυφή του ομίλου, κρατάει πλέον στο χέρι της το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ και απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης τον Καναδά, που προηγήθηκε σημειώνοντας το πρώτο γκολ του στην ιστορία του σε Μουντιάλ με τον Αλφόνσο Ντέιβις.

Η Κροατία είχε σκόρερ τους τους Κράμαριτς με δύο γκολ, Λιβάγια και Μάγιερ και ανέτρεψε πολύ γρήγορα το 0-1 του 2ου λεπτού, όταν προηγήθηκε ο Καναδάς με τον Ντέιβις.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα εδώ

Η βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της 3ης (και τελευταίας) αγωνιστικής:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

  • Κροατία-Βέλγιο (17:00)
  • Καναδάς-Μαρόκο (17:00)