Τέσσερις αναμετρήσεις είχαμε στην έκτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ, που ολοκλήρωσαν τη 2η αγωνιστική στους 1ο και 2ο όμιλο.

Ads

Συναρπαστικό ματς με απίστευτο φινάλε στον αγώνα Ουαλίας-Ιράν, με την ομάδα της Περσίας να παίρνει μία πανάξια νίκη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Βάσεις για πρόκριση στους 16 έβαλε η Σενεγάλη, μετά την επικράτηση της επί του Κατάρ, που πλέον δεν έχει καμία ελπίδα για συνέχεια στη διοργάνωση.

Το Εκουαδόρ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τη μέτρια και προβληματική Ολλανδία.
 
Τέλος οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να νικήσουν την αγνώριστη Αγγλία, παρά την ανωτερότητα τους και η ισοπαλία άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την πρόκριση στους 16.

Ads

1ος όμιλος

Κατάρ-Σενεγάλη 1-3
(41΄Ντιά, 48΄Ντιεντχιού, 84΄Ντιένγκ – 78΄ Μουντάρι)

Η Σενεγάλη σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2022, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ, που θα τη διεκδικήσουν κόντρα στο Εκουαδόρ (29/11, 17:00), ενώ οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ δεν έχουν πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στα νοκ-άουτ.

Για κάθε λάθος, του κατά πολύ βελτιωμένου σε σχέση με την πρεμιέρα Κατάρ, η Σενεγάλη είχε και μια απάντηση, πρώτα με τον Ντία (41΄) πριν την ανάπαυλα και με τους Ντιεντχιού (48΄), Ντιένγκ (84΄) στην επανάληψη.

Το μόνο που κατάφεραν οι διοργανωτές ήταν να μειώσουν στο 78΄ με τον Μουντάρι, πράγμα που τους γέμισε με ελπίδα για τα επόμενα λεπτά, πριν ακόμη ένα γκολ από την απέναντι πλευρά διαδεχθεί ακόμη ένα λάθος τους.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το ματς

Ολλανδία-Εκουαδόρ 1-1
(6΄Γκάκπο – 49΄Βαλένσια)

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς Ολλανδίας-Εκουαδόρ, για τη 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Μουντιάλ 2002, με τους Νοτιαμερικανούς να είναι απόλυτα ανώτεροι, τους «οράνιε» προβληματικούς αλλά ευχαριστημένους από το αποτέλεσμα.

Η ομάδα από τη Λατινική Αμερική δεν πτοήθηκε από το προβάδισμα των Ολλανδών στο 6ο λεπτό, κυριάρχησε στο γήπεδο και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την ανατροπή.

Εκρηκτική εκκίνηση για την Ολλανδία στο ματς που πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Ήταν το 6ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Γκάκπο με βολίδα από τα όρια της περιοχής, νίκησε τον Γκαλίντεζ για το 1-0. Το Εκουαδόρ δεν «φοβήθηκε» ιδιαίτερα από το γρήγορο γκολ των αντιπάλων και προσπαθούσε να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση Εκουαδόρ και στο δεύτερο μέρος, που συνέχισε από εκεί που είχε μείνει και πολύ γρήγορα βρήκε το γκολ που άξιζε. Μετά από λάθος του Τίμπερ, οι Λατινοαμερικάνοι βγήκαν στην κόντρα στο 49΄, ο Εστουπινιάν έκανε το σουτ που έβγαλε αρχικά ο Νόπερτ αλλά ο Βαλένσια από κοντά ισοφάρισε 1-1, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στο Μουντιάλ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το ματς

Η βαθμολογία

image

2ος όμιλος

Ουαλία-Ιράν 0-2
(108΄ Ρουζμπέχ Τσεσμί, 111΄ Ραμίν Ρεζαεϊάν)

Συγκλονιστικό φινάλε στην αναμέτρηση Ουαλία-Ιράν, με τους Πέρσες να παίρνουν στις καθυστερήσεις αυτό που άξιζαν σε όλη τη διάρκεια του ματς, καθώς επικράτησαν 2-0 με γκολ στο 98΄και 101΄!

Η μεγάλη αυτή νίκη του Ιράν συνιστά άλμα πρόκρισης στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν δε απόλυτα δίκαιη, αφού η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ ήταν ανώτερη, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και δικαιώθηκε εις διπλούν στις καθυστερήσεις.

Στο 85΄ο Ταρεμί έφυγε στην κόντρα και Χένεσι τον ανέτρεψε. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα, όμως μετά από παρέμβαση του VAR έστειλε τον τερματοφύλακα των Ουαλών στα αποδυτήρια.

Το Ιράν δεν στάματησε και στο 89′ o Τοραμπί είδε σε προσπάθειά του τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Γουόρντ. Τελικά, η ιρανική ραψωδία γράφτηκε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 8ο και 11ο λεπτό αντίστοιχα, όταν οι Ρουζμπέχ Τσεσμί και Ραμίν Ρεζαεϊάν έδωσαν στην ομάδα του αυτό που άξιζε.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το ματς

Αγγλία-ΗΠΑ 0-0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εμφανώς ανώτερες στον αγώνα, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους και η επιεικώς κακή  Αγγλία πήρε τον βαθμό, που της δίνει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μείνουν εκτός συνέχειας οι Άγγλοι, που χρειαστεί να χάσουν με διαφορά τεσσάρων γκολ από την Ουαλία την τελευταία αγωνιστική, ενώ οι ΗΠΑ προκρίνονται πλέον μόνο με νίκη επί του Ιράν.

Στο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Αγγλία, Ιράν και Ουαλίας, θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων αλλά τα «τρία λιοντάρια» έχουν προίκα το 6-2 της πρεμιέρας και φαντάζει απίθανο να αποκλειστούν.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που τα «Τρία Λιοντάρια» δεν μπορούν να κερδίσουν τους Αμερικανούς σε Μουντιάλ. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες είχαν από λίγες στιγμές με κορυφαία εκείνη του Πούλισιτς στο 33′ που σημάδεψε το δοκάρι του Πίκφορντ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το ματς

Η βαθμολογία

image