Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στον 7ο και 8ο όμιλο.

Ads

Μπορεί να μην προέκυψε καμία μεγάλη έκπληξη, ωστόσο γίναμε μάρτυρες ενός ιστορικού ρεκόρ  που σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (ποιος άλλος;), καθώς με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γκάνα, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε πέντε Μουντιάλ και μάλιστα συνεχόμενα.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο και σπάνιο συμβάν, είναι η περίπτωση του Μπριλ Εμπολό, ποδοσφαιριστή της Ελβετίας, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Καμερούν. Εκεί έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, προτού μετακομίσει αρχικά στη Γαλλία και εν συνέχεια στην Ελβετία.

Το 2014 πήρε την Ελβετική υπηκοότητα και λίγους μήνες μετά έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα και σήμερα (24/11) την οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη στο Κατάρ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ads

Χωρίς γκολ η αναμέτρηση Ουρουγουάης-Ν. Κορέας, που επιβεβαίωσε όμως τη μεγάλη πρόοδο του ποδοσφαίρου, σε χώρες που δεν έχουν και ιδιαίτερα μεγάλη παράδοση.

Το 0-0 της Ουρουγουάης με τη Νότια Κορέα ήταν το τέταρτο της πρώτης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2022. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων λήγουν τέσσερα παιχνίδια, την 1η αγωνιστική, με αυτό το σκορ.

Τέλος είχαμε πρεμιέρα στη διοργάνωση του πρώτου φαβορί, της Βραζιλίας, που νίκησε τη Σερβία με σκόρερ τον Ρισάρλισον, ο οποίος πρόσφερε το καλύτερο ως τώρα γκολ του τουρνουά.

7ος όμιλος

Ελβετία-Καμερούν 1-0
(48΄Εμπολό)

Με νίκη μπήκε στο Μουντιάλ του Κατάρ η Ελβετία. Ο Σακίρι και η παρέα του μπορεί να μην ενθουσίασαν, ωστόσο με γκολ του Εμπολό στο 48′ κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 του Καμερούν.

Το Καμερούν είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Κυρίως από τα άκρα και αριστερά, το Καμερούν δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των Ελβετών και έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, ωστόσο δεν σκόραρε.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα  στο 48΄,  ο Σακίρι γύρισε όμορφα την μπάλα, βρήκε τον συμπαίκτη του Εμπολό, ο οποίο ανενόχλητος πλάσαρε τον Ονάνα, για να δώσει τη νίκη στην Ελβετία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τον αγώνα

Βραζιλία-Σερβία 2-0
(63΄/73΄Ρισάρλισον)

Η Βραζιλία έκανε επίδειξη ισχύος, προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα ειδικά στο δεύτερο μέρος της πρεμιέρας της στο Μουντιάλ, νίκησε με 2-0 τη Σερβία, που είχε αντέξει με καλή οργάνωση και τακτική στο πρώτο μέρος και έδειξε στοιχεία στο παιχνίδι της που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του πρώτου φαβορί.

Ο Ρισάρλισον σημείοωσε τα γκολ, το δεύτερο μάλιστα με φοβερή εκτέλεση. Είχαν και δύο δοκάρια οι νικητές με Σάντρο και Κασεμίρο.Ο φορ της Τότεναμ πέτυχε ένα μαγικό γκολ στο 73′. Έπειτα από γύρισμα του Βινίσιους με υπέροχο κοντρόλ, γύρισε το σώμα του στον αέρα και με απίθανο ανάποδο τελείωμα πέτυχε το καλύτερο γκολ του Μουντιάλ μέχρι τώρα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τον αγώνα

Η βαθμολογία

image

8ος όμιλος

Ουρουγουάη-Νότια Κορέα 0-0

Το ματς της πρεμιέρας στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, με την Ουρουγουάη και τη Νότια Κορέα να μένουν στο 0-0, σε ένα ματς που είχε δύο δοκάρια για τους Λατινοαμερικάνους και μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Ουί Τζο του Ολυμπιακού, για λογαριασμό της Ασιατικής ομάδας.

Γοδίν στο 43΄και Βαλβέρδε στο 90΄σημάδεψαν τα δοκάρια, ενώ στο 34΄ ο Ουί-Τζο Χουάνγκ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αρχικά βρήκε τρόπο να αποφύγει τους προσωπικούς του αντιπάλους, στη συνέχεια πήρε ωραία πάσα στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ροκέτ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τον αγώνα

Πορτογαλία-Γκάνα 3-2
(65΄πεν. Ρονάλντο, 78΄Ζοάο Φέλιξ, 80΄Λεάο – 73΄Αγιού, 89΄Μπουκαρί)

Η Γκάνα ξεκίνησε από την αρχή με σκοπό να μην αφήσει την Πορτογαλία να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, και να την περιορίσει σε παιχνίδι με γεμίσματα στην περιοχή. Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε πολύ καλά, η Πορτογαλία είχε πάντως κάποιες καλές στιγμές.

Στο 63’, ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή από τον Σαλισού. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο το 1-0 και πανηγύρισε έξαλλα με τους συμπαίκτες του.

Στο 73′, όμως, η Γκάνα ισοφάρισε με τον Αντρέ Αγιού! Δημιουργός ο Κούντους που είχε σουτ νωρίτερα το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντιόγκο Κόστα, αλλά στην επόμενη φάση ήταν αυτός που σέρβιρε το γκολ στον Αγιού. Στο 78′ η Πορτογαλία κατάφερε να ξεπεράσει πολύ γρήγορα το σοκ και ξαναπήρε το προβάδισμα με πλασέ του Ζοάο Φέλιξ σε εξαιρετική πάσα του Μπρούνο Φερνάντες για να γίνει το 2-1.

Και πάλι ο Φερνάντες ήταν αυτός που αμέσως μετά, στο 80′, έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Ράφαελ Λεάο που με έξοχο πλασέ καθάρισε το παιχνίδι με το 3-1. Η Γκάνα συνέχισε να πιέζει και στο 89′ ο Μπουκαρί με κεφαλιά από σέντρα του Μπάμπα έκανε το 3-2 και έβαλε πάλι φωτιά στο ματς.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τον αγώνα

Η βαθμολογία

image