Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Μουντιάλ, μας επιφύλασσε η τρίτη ημέρα της διοργάνωσης στο Κατάρ, με θύμα τη φιλόδοξη για την κατάκτηση του βαρύτιμου Κυπέλλου Αργεντινή και θύτη την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ads

Εκτός από το σοκ της ήττας για την ομάδα του Λίο Μέσι, ο 3ος όμιλος απέκτησε εξαιρετική εξέλιξη και τροπή, καθώς η ισοπαλία στο άλλο ματς Μεξικό-Πολωνία, καθιστά τις επόμενες δύο αγωνιστικές άκρως ενδιαφέρουσες.

Στον 4ο όμιλο η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία έκανε πραγματική επίδειξη ισχύος, συνέτριψε 4-1 την Αυστραλία και τέθηκε επικεφαλής.

Δανία και Τυνησία έμειναν στο 0-0 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση της κατάκτησης της δεύτερης θέσης, αν βέβαια η Γαλλία συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και καταλάβει την πρώτη θέση στο 4ο γκρουπ.

Ads

Τα αποτελέσματα

3ος όμιλος

Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2
(10΄πεν. Μέσι – 48΄Ερβέ Ρενάρ, 53΄ Αλ Ντασουαρί)

Εφιαλτική πρεμιέρα για την Αργεντινή, που γνώρισε ήττα σοκ από τη Σαουδική Αραβία, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Αργεντινή μετά από τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, τον Ιούλιο του 2019, αφού έκτοτε δεν είχε χάσει ούτε ένα από τα 36 παιχνίδια που έδωσε.

Η «αλμπισελέστε» μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να επιβεβαιώσει από τα πρώτα λεπτά τον τίτλο του μεγάλου φαβορί. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Λαουτάρο βρήκε με πανέμορφο τακουνάκι τον Μέσι και ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» πλάσαρε στην αγκαλιά του Αλ Οβάις.

Στο 7’, μετά από μία εκτέλεση κόρνερ του Μέσι και εισήγηση του VAR, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τράβηγμα στον Παρέδες. Την ανέλαβε ο Μέσι που ευστόχησε και έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαουδική Αραβία κατάφερε να αιφνιδιάσει την Αργεντινή και να ισοφαρίσει, μετά από λάθος του Μέσι στο κέντρο του γηπέδου, όμορφη πάσα του Αλ Μπουραϊκάν και ιδανικό τελείωμα της φάσης από τον Αλ Σεχρί, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μαρτίνες για το 1-1, στην πρώτη τελική της ομάδας του στο παιχνίδι.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα (53’) η Σαουδική Αραβία βρήκε ξανά δίχτυα, με τον Αλ Ντασουαρί να πιάνει φανταστικό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (1-2), σοκάροντας πλήρως την ομάδα του Σκαλόνι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μεξικό-Πολωνία 0-0

Οι Λατινοαμερικάνοι ήταν καλύτεροι στην αναμέτρηση, όμως το αποτέλεσμα έκρινε σε μεγάλο βαθμό ο Οτσόα, καθώς ο 37χρονος τερματοφύλακας έπιασε πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 60ο λεπτό και έδειξε φορμαρισμένος σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρωταγωνιστής για λογαριασμό της Πολωνίας ο τερματοφύλακας Σέζνι, με πολλές καιο καθοριστικές αποκρούσεις.

Οι Μεξικανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, την ώρα που οι Πολωνοί έψαχνα μάταια τον καλά κλεισμένο Λεβαντόφσκι.

Οι Πολωνοί μπήκαν πιο ανεβασμένοι στο δεύτερο μέρος και στο 54’ φώναξαν για ανατροπή του Λεβαντόφσκι από τον Μορένο μέσα στην περιοχή.

Το VAR απεφάνθη ότι στη φάση υπήρχε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεβαντόφσκι αλλά ο σπουδαίος Οτσόα απέκρουσε, κρατώντας το μηδέν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η βαθμολογία

image

4ος όμιλος

Δανία-Τυνησία 0-0

Η πρώτη ισοπαλία χωρίς γκολ του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, σημειώθηκε στην αναμέτρηση Δανίας-Τυνησίας 0-0, για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Οι Αλγερινοί που ήταν εξαιρετικά προσηλωμένοι και μαχητικοί, με ισορροπία στην απόδοση σε άμυνα και επίθεση, βραχυκύκλωσαν τους Σκανδιναβούς, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν νικήσει, καθώς αυτοί είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Κατώτερη των περιστάσεων και επιφυλακτική η παρέα του Έρικσεν, δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο τέρμα που θα της έδινε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γαλλία-Αυστραλία 4-1
(27΄Ραμπιό, 32΄/71΄Ζιρού, 68΄Εμπαπέ – 9΄Γκουντγουίν)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γαλλία να πιέζει και να κερδίζει ένα κόρνερ στο 2ο λεπτό το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Οι Αυστραλοί, άρχισαν να κυκλοφορούν όμορφα την μπάλα και στο 9ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Λέκι  στο 9΄πήρε την μπάλα από τα δεξιά σε μια εκπληκτική αντεπίθεση, γύρισε παράλληλα στον Γκούντγουιν που με προβολή έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Ιγκό Γιορίς για το 0-1.

Στο 27΄ η Γαλλία έφτασε στην ισοφάριση με τον Ραμπιό να εκμεταλλεύεται την υπέροχη ασίστ του Τεό Ερναντές κάνοντας το 1-1 με άψογη κεφαλιά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Αυστραλοί κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ στο 32΄με το 50ο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού (2-1), το οποίο προήλθε από λάθος του Άτκινσον και ασίστ του Ραμπιό.

Στο 68′ ο Εμπαπέ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Αυστραλίας εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ντεμπελέ και έκανε το 3-1 με κεφαλιά «καθαρίζοντας» το ματς.

Οι πρωταθλητές κόσμου έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους με τον Ζιρού να κάνει το 4-1 με κεφαλιά φτάνοντας τα 51 γκολ με το εθνόσημο που τον φέρνουν στην πρώτη θέση των σκόρερ της ιστορίας της Γαλλίας μαζί με τον Τιερί Ανρί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η βαθμολογία

image