Άλλες τρεις ομάδες εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους 16 του Μουντιάλ 2022, μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής στον 3ο και 4ο όμιλο.

Ads

Η Αργεντινή πρώτη από τον 3ο, με την Πολωνία ως δεύτερη και η Γαλλία με την Αυστραλία από τον 4ο (1η και 2η).

Μεγάλη επιτυχία- και έκπληξη συνάμα- της Αυστραλίας να αποκλείσει τη Δανία, ενώ αυτοκτόνησε το Μεξικό που δεν κατάφερε να σημειώσει ένα γκολ ακόμα και τελικά έμεινε έξω από τη συνέχεια του τουρνουά, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Πολωνία.

Επίσης έκπληξη η ήττα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας (αλλά αδίαφορης βαθμολογικά) Γαλλίας, η οποία γνώρισε την ήττα από την Τυνησία, που δεν πανηγύρισε ατή τη μεγάλη νίκη αφού δεν είχε κανένα αντίκρισμα, μάς και αποκλείστηκε.

Ads

Τα νέα ζευγάρια της φάσης των 16 

  • Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 21:00 Αργεντινή – Αυστραλία, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) – ΑΝΤ1
  • Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 17:00 Γαλλία – Πολωνία, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) – ΑΝΤ1

Τα αποτελέσματα

3ος όμιλος

Πολωνία-Αργεντινή 0-2
(46΄Μακ Άλιστερ, 67΄Άλβαρες)

Παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο και απλώνοντας τις αρετές της, η Αργεντινή νίκησε 2-0 την Πολωνία, στην 3η αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και προκρίθηκε στους 16, πρώτη από τον όμιλο της.

Και η Πολωνία χαμογέλασε, για την ακρίβεια πανηγύρισε παρά την ήττα, γιατί πέρασε και αυτή στα νοκ άουτ ως δεύτερη, υπερτερώντας στην ισοβαθμία του Μεξικού, διότι είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (0 αντί -1 των Μεξικανών) και πήρε το εισιτήριο για τους «16» μετά το 1986!

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον αγώνα

Σαουδική Αραβία-Μεξικό 1-2
(90+5΄ Αλ Νταουσάρι – 47΄Μαρτίν, 52΄Τσάβες)

Το Μεξικό δεν κατάφερε να βάλει τρίτο γκολ, ώστε να ξεπεράσει την Πολωνία στα κριτήρια ισοβαθμίας, στην τρίτη αγωνιστική του  3ου ομίλου, τελικά δέχτηκε τέρμα στις καθυστερήσεις από τη Σαουδική Αραβία και η νίκη τελικά με 2-1 δεν του χρησίμευσε σε τίποτα, αφού αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1978, που μένει εκτός τόσο νωρίς (από τη φάση των ομίλων δηλαδή) το Μεξικό, καθώς πλήρωσε την αστοχία του σε ένα ματς που είχε 26 τελικές, με τις 10 εξ αυτών να είναι στον στόχο.

Αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και η Σαουδική Αραβία, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις για το στρωτό και με ένταση ποδόσφαιρο που έπαιξε, ενώ έχει να «καυχιέται» για τη νίκη επί της Αργεντινής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον αγώνα

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου

image

4ος όμιλος

Αυστραλία-Δανία 1-0
(60΄Λέκι)

Μεγάλη ημέρα για το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας η σημερινή, με το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα να σημειώνει σπουδαία νίκη-πρόκριση 1-0 επί της Δανίας, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Μ’ αυτό τον τρόπο τα «καγκουρό» κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από την πρώτη Γαλλία  και πέρασαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η φιλόδοξη Δανία, που είχε κάνει εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά και διαθέτει πλήθος ποιοτικών ποδοσφαιριστών, που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα, αποχαιρετά νωρίς τη διοργάνωση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον αγώνα

Τυνησία-Γαλλία 1-0
(56΄Καζρί)

Η Τυνησία έκανε την υπέρβαση νικώντας τη Γαλλία με 1-0, στην 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, ωστόσο δεν μπόρεσε να χαρεί και να πανηγυρίσει, αφού είχαμε επίσης μεγάλη έκπληξη στο άλλο ματς του ομίλου με τη νίκη της Αυστραλίας επί της Δανίας.

Έτσι η Γαλλία τερμάτισε πρώτη, η Αυστραλία δεύτερη και αμφότερες συνεχίζουν στα νοκ άουτ, ενώ η ομάδα της Βόρειας Αφρικής τερμάτισε Τρίτη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Τυνησία κατάφερε να εξαργυρώσει το καλό της πρόσωπο στο 56′: Ο Καζρί ανέκοψε προσπάθεια των Γάλλων στο χώρο του κέντρου από τον Φοφανά, πραγματοποίησε τρομερή κούρσα, πάτησε περιοχή και πλάσαρε ωραία για το 1-0.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον αγώνα

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

image