Άλλες τέσσερις ομάδες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη φάση των 16 του Μουντιάλ 2002 στο Κατάρ, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής στους 1ο και 2ο όμιλο.

Ads

Πρόκειται για τις Ολλανδία, Σενεγάλη από τον 1ο και Αγγλία, ΗΠΑ από τον 2ο, που προστίθενται στις Γαλλία, Βραζιλία και Πορτογαλία, που έχουν ήδη προκριθεί από τη 2η αγωνιστική.

Έτσι έχουμε πλέον και τα δύο πρώτα ζευγάρια των νοκ-άουτ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

  • 17:00 Ολλανδία – ΗΠΑ, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) – ΑΝΤ1

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Ads
  • 21:00 Αγγλία – Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) – ΑΝΤ1

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος

Ολλανδία-Κατάρ 2-0
(26΄Χάκπο, 49΄Νρε Γιόνγκ)

Η Ολλανδία χωρίς να φορτσάρει, πολύ εύκολα νίκησε το Κατάρ 2-0 και με επτά βαθμούς προκρίθηκε στους «16» ως πρώτη, από τον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Κόντι Χάκπο (τρία γκολ σε ισάριθμα ματς της φάσης των ομίλων) στο πρώτο μέρος και ο Φρένκι ντε Γιονγκ στο δεύτερο, υπέγραψαν την άνετη νίκη των «οράνιε», απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα του Κατάρ, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με τρεις ήττες.

Διαβάστε περισσότερα για το ματς εδώ

Εκουαδόρ-Σενεγάλη 1-2
(68΄Καϊσέδο – 44΄πεν. Σαρ, 70΄Κουλιμπαλί)

Μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στη φάση των «16» του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου πανηγυρίζει η Σενεγάλη, η οποία επικράτησε με 2-1 στον «τελικό» του 1ου ομίλου κόντρα στο Εκουαδόρ, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Ολλανδία.

Χάρη στα γκολ των Ισμαϊλά Σαρ (πέναλτι στο 44’) και Κουλιμπαλί (70’) , οι Αφρικανοί προκρίθηκαν στους «16» ενός Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από το 2002, στην χρονιά που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, στη διοργάνωση που διεξήχθη σε Κορέα και Ιαπωνία.

Από την άλλη, απογοήτευση για το Εκουαδόρ, το οποίο θα προκρινόταν ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας. Ισοφάρισε προσωρινά ο Καϊσέδο, αλλά μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί σκόραρε το νικητήριο γκολ για τη Σενεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα για το ματς εδώ

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

image

2ος όμιλος

Ιράν-ΗΠΑ 0-1
(38΄Πούλισικ)

Μεγάλη νίκη της ομάδας των ΗΠΑ, που επιβλήθηκε του Ιράν με 1-0 και προσπερνώντας το στη βαθμολογία του 2ου ομίλου του Μουντιάλ του Κατάρ, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, που σημαίνει πως συνεχίζει στους 16 της διοργάνωσης.

Με σκόρερ τον Κρίστιαν Πούλισικ στο 38′ η ομάδα του Γκρέγκ Μπεράλτερ, επικράτησε του μαχητικού Ιράν, που ζήτησε έντονα πέναλτι στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, για μαρκάρισμα στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Λαόθ έπειτα από την χρήση του VAR δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Διαβάστε περισσότερα για το ματς εδώ

Ουαλία-Αγγλία 0-3
(50΄/68΄ Ράσφορντ, 51΄ Φόντεν)

Η Αγγλία με σπουδαία εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο, νίκησε 3-0 την Ουαλία και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ 2022, τερματίζοντας πρώτη στον 2ο όμιλο.

Αυτό ήταν το 104ο Βρετανικό ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων και πρώτο σε τελικά Μουντιάλ, είχε μία νικήτρια ομάδα και αυτή ήταν η εθνική Αγγλίας. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ «τράκαρε» σε αμυντικό τείχος στο πρώτο μέρος απέναντι στην Ουαλία, αλλά στο δεύτερο όχι απλά το τρύπησε αλλά το κατεδάφισε, με τον Μάρκους Ράσφορντ να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ και να την οδηγεί με τα δύο γκολ που πέτυχε, σε μία τεράστια νίκη, από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη.

Διαβάστε περισσότερα για το ματς εδώ

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

image