Ένα γκολ (ολίγον τυχερό) από τον Εμανουέλ Περόνε στο 24ο λεπτό ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να του χαρίσει τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη του μετά από εκείνη της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, και πάλι με 1-0.

Ads

Με το τρίποντο αυτό, οι Αρκάδες βρίσκονται πλέον μόνοι τους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο και φιλοξενούν την προσεχή αγωνιστική.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και δικαίως πήρε τη νίκη, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Περόνε και αφού η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Στέλιου Ηλιάδη. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Κέρκυρα παραμένει ουραγός και μάλιστα απέχει τέσσερις βαθμούς από τη σωτηρία, με συνέπεια να είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μάντζιος): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Έντερ, Βενέτης (46′ Πετρούσης), Τσοκάνης (57′ Διαμαντόπουλος), Ηλιάδης (81′ Βασιλόγιαννης), Λεόν, Κρητικός, Τσουμάνης, Γιάντσης, Αγρίτης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Άλβαρες, Ουσέρο (78′ Φορμίκα), Ντε Μπλάσις (87′ Φραγκουλάκης), Ράγιος (90’+1 Κουρμπέλης), Ναβάρο, Περόνε

Ads

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (HL) από greeksuperleague

Ανασκόπηση αγώνα

Ο δυνατός αέρας δεν εμπόδισε τους παίκτες των δύο ομάδων να δοκιμάσουν αρκετά σουτ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, τα οποία όμως εξουδετερώθηκαν από τους δύο τερματοφύλακες. Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Αστέρας ήταν εμφανέστατα πιο δραστήριος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ως αποτέλεσμα αυτού έφτασε στο γκολ.
Συγκεκριμένα, μετά από μία κεφαλιά του Περόνε που πέρασε μόλις άουτ, ο Αργεντίνος βρήκε δίχτυα στο 24′, όταν εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία στην πλάτη του Ηλιάδη και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στρατηλάτη.

 
Μάλιστα, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, οι Αρκάδες θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, αλλά οι Ναβάρο και Ράγιος σπατάλησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η Κέρκυρα επιχείρησε κάποια σουτ με τους Αγρίτη και Ηλιάδη, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Φούλοπ “καθάρισε” τη φάση, ενώ στη δεύτερη ο μέσος των Φαιάκων δεν βρήκε στόχο. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Εμανουέλ Περόνε δεν ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, αλλά το 7ο φετινό του γκολ χάρισε ακόμα ένα τρίποντο στην ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος

Επιθετική αδυναμία για έναν ακόμα αγώνα για τους παίκτες της Κέρκυρας. Γιάντσης και Αγρίτης δεν είναι αρκετοί για τη γραμμή κρούσης των Φαιάκων και ίσως ο Άκης Μάντζιος να έπρεπε να εμπιστεύεται περισσότερο τον πιο ουσιαστικό Γιώργο Μπάρκογλου.