Δίνοντας συνέχεια στις διαδοχικές σπουδαίες εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα ο Ιωνικός, συνέτριψε στη Νίκαια 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον εξ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ads

Αυτή ήταν η μακράν καλύτερη εμφάνισή στη φετινή σεζόν για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που έχει ηττηθεί μόνο σε ένα από τα πέντε τελευταία του παιχνίδια σε επίπεδο πρωταθλήματος (από τον Ολυμπιακό) και πλέον είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας με 25 πόντους.

Τελευταία φορά που οι Νικαιώτες πέτυχαν τέσσερα γκολ στην πρώτη κατηγορία ήταν στις 11 Δεκεμβρίου του 2005, στην οποία νίκησαν το Αιγάλεω με 4-1.

Δεν έδωσε συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λαμία ο Απόλλωνας, γνώρισε τη 15η του ήττα στη φετινή Super League 1 και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Ads

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 3-5-2 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, μαζί με τριάδα στόπερ τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσεζ. Στο δεξί άκρο ξεκίνησε ο Μύγας, αριστερά ο Βαλεριάνος, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Ντάλσιο, Άοσμαν και Κιάκος. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μάντζης και Τουράμ.

Από την άλλη, ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με 4-2-3-1 και Κότσαρη στο τέρμα, Παπαγεωργίου αριστερά στην άμυνα, Βιτλή δεξιά και τους Ντομίνγκες, Ράιλι ως σέντερ μπακ. Σλίβκα και Φατιόν στον άξονα, Γιαννιώτα ως δεξί εξτρέμ, Μαρτίνεζ ως αριστερό και τον Παμλίδη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωαννίδη.

Ανώτεροι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, μπήκαν φουριόζοι και ευτύχισαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν μπροστά στην εστία των αντιπάλων τους.

Πιο συγκεκριμένα στο 8’ ο Βαλεριάνος έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια από τα αριστερά και σέντραρε στη μεγάλη περιοχή, με τον Κιάκο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ιωνικός συνέχιζε να πιέζει, η άμυνα του Απόλλωνα έμοιαζε χαμένη, με τους γηπεδούχους να διπλασιάζουν το προβάδισμά τους στο 18′, όταν Τουράμ, Μάνζτης και Κιάκος συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον τελευταίο να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, για το 2-0.

Παρά το γεγονός ότι προηγούνταν με 2-0, ο Ιωνικός συνέχισε να είναι πιο επιθετικός από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και έκανε το 3-0 στο 32′, μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ασίστ του Τουράμ και τελείωμα του Μάντζη από κοντά.

Η κάκιστη εικόνα των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον Φέστα να αλλάξει σύστημα πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, περνώντας τον Κάστρο ως τρίτο κεντρικό αμυντικό και βγάζοντας εκτός αγώνα τον Γιαννιώτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαλεριάνου. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη. Ο Τσιλούλης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, αλλά μπήκε νωρίτερα στην περιοχή και το γκολ του δεν μέτρησε, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει ελεύθερο.

Οι Νικαιώτες κατάφεραν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, με το οποίο σφράγισαν τον θρίαμβό τους στο 88′. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ που κέρδισε ο Ιωνικός. Ο Βαλεριάνος έστρωσε στον Ντάλσιο έξω από την περιοχή, ο οποίος με ένα εκπληκτικό τελείωμα έκανε το 4-0.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (81’ Τσιριγώτης), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος (76΄Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (81’ Βαφέας), Τουράμ (77’ Γκοτσούλιας), Μάντζης (84’ Πλατέλλας)

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (45’ Τσιμπσάχ), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνεζ (45’ Τσιλούλης), Γιαννιώτας (39’ Κάστρο), Παμλίδης (71’ Ντάουντα), Ιωαννίδης (74’ Γιακιμόφσκι)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών), Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)