Αυλαία στην 4η αγωνιστική της Super League με τον Παναιτωλικό να μην πετυχαίνει την πρώτη του νίκη όπως προσδοκούσε, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είναι.

Ads

Παρότι βρέθηκε στο 17ο λεπτό με παίκτη λιγότερο και δέχτηκε γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους αποό τον Μπαράλες, έμεινε όρθιος (1-1) χάρη στην απίθανη εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι από τα 30+ μέτρα που άφησε «άγαλμα» τον πορτιέρο των Αρκάδων Παπαδόπουλο.

Το ξεκίνημα του αγώνα άφηνε υποσχέσεις, με τις δύο ομάδες δείχνουν επιθετικό πρόσωπο και διάθεση να παίξουν ανοιχτά. Ο Αστέρας, όμως, πατούσε καλύτερα και πίεζε τους Αγρινιώτες και έφτιαξε δύο φάσεις με τον Μουνάφο, με τον Ισπανό χαφ να αγγίζει το γκολ στο 7′ αλλά το αριστερό δοκάρι να τον σταματάει.
 
Οι Αρκάδες εκμεταλλεύονταν την ταχύτητα και την ποιότητα των τριών μεσοεπιθετικών τους, με τον Κρέσπι να κερδίζει το πέναλτι από τον Βάντερσον στο 16′, το οποίο ένα λεπτό αργότερα έγινε φάουλ εκτός περιοχής και αποβολή για τον Βραζιλιάνο μπακ, μετά την εξέταση του VAR.
 
Έξι τελικές στο 25′ για τον πολύ επιθετικό Αστέρα που έπαιζε κάθετο ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να μένουν αρκετά πίσω στο γήπεδο μετά την αποβολή και να… ψάχνονται μόνο στην κόντρα-επίθεση. Εκεί όπου λίγο έλειψε να σκοράρει στο 42ο λεπτό όταν ο Αριγίμπι βγήκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Αριγίμπι, το πέτυχε ο Μπαράλες στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Κώτσιρα για το 1-0.
 
Ο Παναιτωλικός καλούνταν να αντιδράσει και να φτιάξει φάσεις, αν ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση και τελικά από το «πουθενά» βρήκε το γκολ με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του.

Ήταν το 54ο λεπτό όταν ο Αριγίμπι με τρομερή εκτέλεση φάουλ αλά Ζουνίνιο από τα 30 και πλέον μέτρα, αφήνοντας τον Παπαδόπουλο να παρακολουθεί όρθιος την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του (1-1)!
 
Το ματς ξεκίναγε από την αρχή, ο Αστέρας βγήκε και πάλι μπροστά και έκανε επιθέσεις κατά κύματα, έφτιαξε φάσεις αλλά ο Μπαράλες δεν βρήκε εστία στο 57′ και στο 61′ και ο Κώτσιρας είδε το σουτ που επιχείρησε στο 66′ να το βγάζει με τα άκρα των δαχτύλων ο Κνετ για να κρατήσει όρθια την ομάδα του!
 
Δέκα λεπτά πριν το τέλος πάντως, ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ και την ανατροπή αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Καρασαλίδη γλιτώνοντας την ομάδα του από τα χειρότερα για το τελικό 1-1.

Ads

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης(70′ Ταχάρ), Λιάβας, Καρασαλίδης, Βάντερσον, Τσιγγάρας(70′ Μεντίνα), Ντάλσιο, Αριγίμπι, Μάζουρεκ(84′ Μεντόζα), Ντίας, Ματσόλα
 
Αστέρας Τρίπολης
: (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αντζουλάς, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε(79′ Ιγκλέσιας), Σίτο(69′ Τιλίκα), Ριέρα, Κρέσπι(69′ Αλί Μπαμπά), Μπαράλες

Διαιτητής:  Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί:  Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Γεώργιος Στεφάνης (Καρδίτσας)

Τέταρτος: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας).

Διαιτητής VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

AVAR:  Χρήστος Μπάλτας (Αχαϊας)

Δείτε τις πιο σημαντικές φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης