Ο Λιονέλ Μέσι και το επιτελείο του ετοιμάζονται να υποβάλουν μήνυση κατά της Διεθνούς Κοινοπραξίας των Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και κατά της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

Ads

Την είδηση γράφει η καταλανική εφημερίδα «Sport» επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην οικογένεια του άσου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται να κάνει δήλωση για το θέμα.

Ο Μέσι, σύμφωνα με την έρευνα η οποία στην Ισπανία δημοσιεύθηκε από τις «El Confidencial» και «La Sexta», διατηρούσε offshore εταιρεία σε φορολογικό παράδεισο του Παναμά, προκειμένου να αποκρύψει έσοδα από τα δικαιώματα της εικόνας του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μέσι

«Η οικογένεια Μέσι θέλει να ξεκαθαρίσει ότι ο Λιονέλ δεν έχει προβεί σε καμία από τις πράξεις, που του καταλογίζονται. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι ο Αργεντίνος έχει δηλώσει όλα τα έσοδά του στις ισπανικές αρχές.

Ads

«Οι πληροφορίες βασίζονται σε προκατάληψη και μόνο στο γεγονός ότι στα έγγραφα αναφέρεται το όνομα του Μέσι. Οι κατηγορίες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο φοροδιαφυγής και ακόμη ένα δίκτυο ξεπλύματος χρήματος», συνεχίζει η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται επίσης ότι οι δικηγόροι της οικογένειες θα αναλάβουν δράση, για να προασπίσουν τα συμφέροντά της.

Όσον αφορά την εταιρία σημειώνεται πως: «Η παναμέζικη εταιρεία που αναφέρεται σε αυτές τις πληροφορίες είναι ανενεργή και ουδέποτε απέκτησε κεφάλαια».

Το όνομα του ποδοσφαιριστή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα αρχεία της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca στις 13 Ιουνίου 2013, δηλαδή μία ημέρα αφότου οι οικονομικοί εισαγγελείς της Βαρκελώνης του άσκησαν δίωξη για φοροδιαφυγή. Η δίκη του Μέσι, με συγκατηγορούμενο τον πατέρα του, είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο.