ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 στο Αλκαζάρ, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπου κανείς δεν ήθελε να χάσει, αλλά και κανείς δεν μπορούσε να κερδίσει.

Ads

Για τους «βυσσινί» το ματς ήταν τελικός, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 6′ δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά, ενώ οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να φύγουν με το «διπλό», έχοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο 45λέπτο, με τους Καρτάλη (29′) και Παμλίδη (43′).

Κάκιστο το δεύτερο ημίχρονο, με μόνο κάποια σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε και κέρδισε δύο κόρνερ, πολύ γρήγορα, ωστόσο, η ΑΕΛ ισορρόπησε και στο 6′ είχε εκείνη την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα.

Ads

Μετά από σέντρα του Φιλίπ από αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, έκανε ανενόχλητος το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή πάντως ήταν η πρώτη και μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Για ένα 10λεπτο, περίπου, οι «βυσσινί» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφεραν να τη μετουσιώσουν σε άλλη ευκαιρία. Από το 20′ και μετά, δε, οι Ηπειρώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορρόπησαν και στο 29′ «ισοφάρισαν» τις μεγάλες φάσεις.

Τότε είχαν και την πρώτη τους τελική, όταν η «τρικυμία», ακόμη μία στη φετινή σεζόν στην άμυνα της ΑΕΛ και το λάθος του Νάγκι, έφεραν τον Καρτάλη σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο 25χρονος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το 43′, Νάγκι και Μπάζιτς δεν ανησύχησαν ξανά. Δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ο ΠΑΣ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στην αναμέτρηση, με τον Παμλίδη να βγαίνει στην αντεπίθεση, να πλασάρει και την μπάλα να περνάει χιλιοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ούγγρου γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό. Κλειστές άμυνες, βαθιές μπαλιές, πολλά λάθη και γενικώς… τίποτα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα σουτ στο 76′, με τον Παμλίδη να βγάζει στην κόντρα τον Κρίζμαν, αλλά το σουτ του Κροάτη πέρασε ψηλά, άουτ. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν με τις αλλαγές τους να αλλάξουν κάτι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε στο μηδέν το ματς.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (53’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ Στελιάνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (69’ Γλυνός), Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (77’ Νούνιτς), Νικολιάς

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πέερσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (86’ Λιάσος), Ελευθεριάδης (77’ Νάουμετς), Παμλίδης (77’ Λώλης), Κριζμάν (90’+2’ Παντελάκης)

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής), Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί