Μια πόλη χωρισμένη στα δύο και ένα Κύπελλο που περιμένει τον υπερήφανο κάτοχό του. Θα είναι για ενδέκατη φορά στολισμένο με τη λευκή κορδέλα τής Ρεάλ Μαδρίτης ή θα προσθέσει και μια κόκκινη απόχρωση, προς τιμήν της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε;

Ads

Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45 ΕΡΤ και OTEsport1), όπου οι δύο μεγάλες ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League, στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου. Στα 1.500 χιλιόμετρα η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις και το πιο εμβληματικό γήπεδο της Ιταλίας θα είναι κατάμεστο από 80.000 κόσμο.

Η Μαδρίτη συνεχίζει να είναι η μοναδική πόλη που έβγαλε… εμφύλιο σε τελικό Champions League. Ακριβώς πριν από δύο χρόνια στη Λισαβόνα, η Ατλέτικο έφτασε δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του δικού της έπους, αλλά ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος, ισοφάρισε 1-1 στην εκπνοή και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η «βασίλισσα» κυριάρχησε ολοκληρωτικά (4-1) και κατέκτησε το «decima», τον δέκατο τίτλο της.

Οι ταυτότητες των δύο φιναλίστ

image

Ads

Τα ρεκόρ του Champions League

image