Ο Λιονέλ Μέσι, λίγη ώρα μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Copa America, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ads

«Η εθνική τελείωσε για εμένα. Το σκέφτηκα στα αποδυτήρια. Είναι ο τέταρτος τελικός που χάνω και ο τρίτος διαδοχικά. Είναι πολύ σκληρό και για εμένα και για την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για κάθε ανάλυση. Ήθελα πολύ να γίνω πρωταθλητής με την Αργεντινή. Προσπάθησα, έκανα ότι μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Είναι οδυνηρό να χάνεις και ειδικά στα πέναλτι. Είναι μεγάλη η θλίψη που νιώθω. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, που φτάσαμε στον τελικό, αλλά δεν κερδίσαμε. Η απόφαση μου είναι οριστική», δήλωσε

Ο άσος της Μπαρτσελόνα που προ ημερών έκλεισε τα 29 χρόνια του, έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο με τους Καταλανούς, αλλά κανένα σημαντικό τρόπαιο με την «αλμπισελέστε», στην οποία είναι ο πρώτος σκόρερ με 55 τέρματα σε 112 συμμετοχές (σ.σ. έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2005 σε ηλικία 19 ετών).

Όλα τα γκολ του Μέσι με την Αργεντινή

Στον τελικό του Copa America, ο Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει στα 120 λεπτά του αγώνα και της παράτασης, ενώ έχασε και το πρώτο πέναλτι της Αργεντινής, που τελικά ηττήθηκε από την Χιλή με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μέσι στον τελικό του Copa America