Το μουντιάλ έχει βάλει στο κέντρο της τρομοκρατικής προπαγάνδας του το Ισλαμικό Κράτος. Μετά τις απειλές για χτύπημα στο μουντιάλ της Ρωσίας και τις αφίσες εναντίον του σταρ της Μπαρτσελόνα Λίονελ Μέσι, τώρα είναι ο Νειμάρ που μπαίνει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. 

Με νέα αφίσα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο που έχει υποστεί επεξεργασία με Photoshop, εικονίζεται ο Νεϊμάρ να κλαίει πεσμένος στα γόνατα και με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του, ενώ δίπλα ένας εκτελεστής ετοιμάζεται να τον σκοτώσει.

Στην εικόνα κυματίζει επίσης μια σημαία του ISIS ενώ στο έδαφος κείτεται ήδη νεκρός ο Λιονέλ Μέσι. Στην αφίσα αναγράφεται: «Δεν θα απολαύσετε ασφάλεια μέχρι να ζήσουμε σε μουσουλμανικές χώρες». Και οι δύο διάσημοι ποδοσφαιριστές φορούν τις πορτοκαλί φόρμες με τις οποίες το ISIS ντύνει τους κρατούμενούς του.

Το μήνυμα δημοσίευσε στο Twitter ένα ιρανικό ειδησεογραφικό σάιτ που στηρίζει τις δράσεις του ΙΚ. «Η απειλητική αφίσα του ISIS λίγους μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Μετά τον Μέσι έρχεται η σειρά του Νεϊμάρ», γράφει η λεζάντα. 

Η αφίσα με τον Μέσι που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες: