Μία ακόμη μεγάλη νίκη στην φετινή σεζόν για τον Παναιτωλικό, που επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Super League 1 και από εκεί που ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, μπορεί υπό προϋποθέσεις να βρεθεί στα play-offs.

Ads

Η ομάδα του Αγρινίου υπέταξε έτσι μια ακόμη μεγάλη ομάδα στην έδρα της, ενώ ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρήκε τρόπο να χάσει ένα ακόμη παιχνίδι, καθώς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε, αλλά ο Γιάννης Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος, κράτησε το 1-0 και μπόρεσε μέχρι τέλος να φτάσει στη νίκη και το τρίποντο.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Μεντόσα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, ο οποίος να υπενθυμίσουμε είχε σκοράρει επίσης επί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι υπηρέτησαν σωστά το πλάνο τους που ήταν να περιμένουν και να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων, ενώ ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη φάση που έκαναν στην αναμέτρηση και είχαν τον Ανέστη σε φοβερή ημέρα.

Ads

Ο Παναιτωλικός έμεινε αήττητος για τρίτο διαδοχικό ματς, έκανε δεύτερη σερί νίκη και ανέβηκε στους 28 βαθμούς. Ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε για πρώτη φορά μετά από δύο συνεχόμενες νίκες και παρέμεινε τέταρτος, με 36 πόντους.

O Παναιτωλικός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μαλλής, Λάρσον, Κορνέλιους και Χουχούμης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Μάρτενσον και Φλόρες έπαιξαν στον άξονα, ενώ Μόρσεϊ, Μεντόσα και Νταγκό ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βέργο.

Η Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό επίσης το 4-2-3-1, τον Διούδη στην εστία και τους Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Ρούμπεν Πέρεθ και Βιγιαφάνιες αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Καρλίτος, που ήταν ο σέντερ φορ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιεστικά, είχε την κατοχή της μπάλας και με στόχευση στην αριστερή πλευρά του αντιπάλου του, «σημαδεύοντας» τον Χουχούμη, προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα κυρίως με τον φορμαρισμένο Αϊτόρ.

Ο Παναιτωλικός περίμενε πίσω από την μπάλα, κλείνοντας τους διαδρόμους και ψάχνοντας κάποια γρήγορη αντεπίθεση για να απειλήσει.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, που ήταν ισορροπημένο και κύλησε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, το «τριφύλλι» είχε ένα πεντάλεπτο στο οποίο θα μπορούσε να κάνει το 0-1.

Ωστόσο ο Ανέστης απέκρουσε τόσο το σουτ του Αϊτόρ όσο και εκείνο του Καρλίτος, στο 23’ και στο 24’, ενώ ο Ισπανός εξτρέμ είχε κακό γύρισμα και στο 26ο λεπτό, επιτρέποντας στον Κορνέλιους να αποσοβήσει τα χειρότερα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν μια-δύο αντεπιθέσεις, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με τον Καρλίτος να έχει δύο σουτ στην ίδια φάση αλλά να μην μπορεί να σκοράρει στο 35’.

Τελικά το βρήκε αλλά δεν μέτρησε. Όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο Βέλεθ γύρισε την μπάλα με κεφαλιά και ο Σάρλια με μια ακόμα, την έστειλε στα δίχτυα του Ανέστη, στο 36ο λεπτό. Όμως κατόπιν υπόδειξης του βοηθού Πετρόπουλου, αλλά και την χρήση VAR ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αποφάσισε ότι η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου. Με τα ριπλέι πάντως να μην είναι ξεκάθαρα ως προς το τι συνέβη κι αν όντως είχε περάσει ολόκληρη ή όχι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 46′ ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής από τα δεξιά. Ο Μεντόσα έστησε τη μπάλα, πήρε τα μέτρα και εκτέλεσε. Ο μέσος της ομάδας του Αγρινίου έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Διούδη, ο οποίος έκανε την προσπάθεια του για να τη διώξει, αλλά δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να ανοίξει το σκορ (1-0).

Η εξέλιξη αυτή ήταν ότι καλύτερο για τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχοντας το προβάδισμα μπόρεσε να υπηρετήσει ακόμα καλύτερο το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου. Όπως και συνέβη, με τον Βέργο μάλιστα να έχει την μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά με 2-0, αλλά τον Διούδη να του αρνείται εντυπωσιακά το γκολ, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, ρίχνοντας στην «μάχη» τον Ιωαννίδη -που έπαιξε στην κορυφή με τον Καρλίτος πίσω του- και τον Παλάσιος, με τον Αϊτόρ να πηγαίνει αριστερά και έδειξε να παίρνει ξανά τα ηνία του αγώνα.

Μάλιστα ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από τον Κορνέλιους στο 69’, αλλά ο Καρλίτος δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς ο Ανέστης απέκρουσε με ωραία εκτίναξη στην αριστερή του πλευρά.

Από εκεί και μετά, οι «πράσινοι» έχασαν την ψυχραιμία τους, δεν κατάφεραν πρακτικά να απειλήσουν ξανά, ενώ είδαν τον Καρέλη να σκοράρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να το κάνει ξεκινώντας από αντικανονική θέση, με αποτέλεσμα το γκολ του ακυρωθεί και το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με 1-0.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Φλόρες, Μόρσεϊ (68’ Ντουάρτε), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (68’ Καρέλης), Βέργος (90’+1’ Λούι)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (88’ Χατζηγιοβάνης)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας), Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
VAR: Ρούπερτι Κλέι (Ολλανδία)
AVAR: Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)