Η ΑΕΚ επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Super League, νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μετά από ένα γεμάτο ένταση ματς και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ads

Το γκολ της μεγάλη νίκης της Ένωσης σημείωσε ο Αραούχο στο 80΄, δίνοντας εκτός από το πολύτιμο τρίποντο και τέλος σε ένα άσχημο σερί, καθώς αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του ΠΑΟΚ μετά τα playoffs του 2020, μετρώντας έκτοτε επτά ματς χωρίς επιτυχία στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς στο τέλος για την ισοφάριση, έχασαν πολύτιμο έδαφος μένοντας πλέον στο -6 από την πρώτη θέση.

Στο Βόλο κόντρα στην ομώνυμη ομάδα θα παίξει η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ.

Ads

Ο τιμωρημένος Ραζβάν Λουτσέσκου (παρακολούθησε το ματς από τα δημοσιογραφικά θεωρεία), επέλεξε τον γνωστό σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας τον Κοτάρσκι στην εστία, τον Σάστρε δεξί μπακ, τον Ρ. Σοάρες αριστερό και τους Ίνγκασον-Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Σβαμπ-Αουγκούστο, με Νάρεϊ, Κωνσταντέλια και Α. Ζίβκοβιτς πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέμεινε πιστός στο 4-4-2, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τους Σιντιμπέ, Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά. Στα χαφ, ο Σιμάνσκι βρέθηκε πίσω από τον Γιόνσον, με τον Άμραμπατ στα δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά. Στην επίθεση, ο Πινέδα τοποθετήθηκε λίγο πιο πίσω από τον Αραούχο.

Η δύναμη αποτελούσε το βασικότερο στοιχείο της αναμέτρησης από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με μπόλικη ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, αλλά και των ανθρώπων των συλλόγων στους πάγκους.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν σταδιακά την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 7’ πάγωσαν την Τούμπα, με τον Πινέδα να βγαίνει τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και να δίνει πάσα πάρε-βάλε στον Άμραμπατ, που δεν λάθεψε προ κενής εστίας.

Ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε από τον Κουλμπάκοφ, που φέρεται να είδε επιθετικό φάουλ Γκατσίνοβιτς στον Σάστρε, αλλά άφησε πλεονέκτημα βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στον Σβαμπ. Εκείνος ωστόσο υπέπεσε σε τραγικό λάθος, με αποτέλεσμα να βγουν στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι και να φτάσουν στο γκολ που δεν μέτρησε.

Δείτε εδώ την επίμαχη φάση 

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες της επίσημης ΑΕΚ για την ακύρωση του γκολ, μέσω αναρτήσεων που κάνουν λόγο για «το σκάνδαλο του αιώνα», τονίζοντας πως «το παιχνίδι έχει αλλοιωθεί ξεκάθαρα» από την απόφαση του Λευκορώσου ελίτ διαιτητή Κουλμπάκοφ.

Το ματς συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι με τον Ολιβέιρα στο 13’, με τον Πορτογάλο ωστόσο να… συλλαμβάνεται σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εξισορροπήσουν την κατάσταση, με τον ρυθμό να πέφτει και τις φάσεις στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους να είναι λιγοστές.

Ο Πινέδα στο 24’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι μετά από τσίμπημα της μπάλας του Σιντιμπέ, με τον Αθανασιάδη να εξουδετερώνει εύκολα την μπαλιά του Ζίβκοβιτς στο 32’.

Ο Γιόνσον μπήκε επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή στο 41’, με τον Ίνγκασον όμως να τον κλείνει καλά και να επιτρέπει στον Κοτάρσκι να μαζέψει, με την άστοχη κεφαλιά του Πινέδα στο 45+1’ να αποτελεί την τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα.

Η πρώτη… υποψία φάσης στο δεύτερο 45λεπτο εντοπίζεται στο 52’, όταν ο Κουλιεράκης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και είδε την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει τελικά λίγο άουτ.

Ο Τζαβέλλας πρόλαβε να ανακόψει την πορεία του Κωνσταντέλια στο 57’ όμως στο 65’ ο Ολιβέιρα βγήκε τετ α τετ από πλάγια θέση μετά από ωραία μπαλιά του πιτσιρικά και σούταρε, με τον Αθανασιάδη να βρίσκει την μπάλα με το χέρι, να τη βλέπει να χτυπά στο δοκάρι και εν συνεχεία να την μπλοκάρει στη μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ματς.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σάστρε να απειλήσει, με τον Ισπανό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά αλλά να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά της εστίας.

Kάπου εκεί οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να αφυπνίζονται και… προειδοποίησαν με γκολ του Τζαβέλλα που ακυρώθηκε (78’) για οφσάιντ. Μόλις ένα δίλεπτο αργότερα όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι και αυτή τη φορά ο Κουλμπάκοφ έδειξε σέντρα.

Σκόρερ ο Αραούχο, που τελείωσε ιδανικά τη φάση μετά από υπέροχο σκάψιμο του Μάνταλου και πάγωσε για τα καλά στην Τούμπα δέκα λεπτά πριν το τέλος, γράφοντας το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν άμεσα τις γραμμές τους και απείλησαν με το σουτ του Μπράντον που κόντραρε στο 84’, καθώς και με τον Ελ Καντουρί (σουτ που κόντραρε στο 87’, γυριστό άουτ στο 89’). Στο 90+6′ ο Βίντα σταμάτησε σωτήρια τον Τόμας πριν εκείνος εκτελέσει, με το σκορ να μην αλλάζει.

ΠΑΟΚ (Κρ. Μπάτσι): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (46’ Ντάντας), Αουγκούστο (85’ Φ. Σοάρες), Νάρεϊ (61’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (72’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72’ Μπράντον)

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον (46’ Λιβάι), Πινέδα (71’ Μάνταλος), Αραούχο (82’ Τσούμπερ)

Διαιτητής: Κουλμπάκοφ Αλεξέι (Λευκορωσία)
Βοηθοί: Ζουκ Ντιμίτρι, Μασλίνκα Άλεχ (Λευκορωσία)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
VAR: Κροχ Μόρτεν (Δανία)
AVAR: Ψαρρής Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις