Τη δική του απάντηση στην Ρωσική ηγεσία και το νόμο που ποινικοποιεί την «ομοφυλοφυλική προπαγάνδα» δίνει ομοφυλόφιλος υπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος αποφάσισε να μεταβεί στο Σότσι με τον σύζυγό του για να παρακολουθήσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες.

Ads

 
Ακτιβιστές και οργανώσεις καλούν τους ηγέτες των χωρών να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες στέλνοντας μήνυμα στη ρωσική ηγεσία. Από την πλευρά του ο Μπεντ Χαγέρ. υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, αποφάσισε να απαντήσει στην ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη Ρωσία παρακολουθώντας τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες συνοδευόμενος από τον σύζυγό του.
 
«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους αγώνες και να στηρίξω όλους τους νορβηγούς αθλητές», είπε. Σημειώνεται πως ο Μπεντ Χαγέρ ταξιδεύει στη Ρωσία ως εκπρόσωπος της Νορβηγίας στους Παραολυμπιακούς. «Είναι φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια από τους ή τις συζύγους τους», ανέφερε.
 
Ο Μπεντ Χαγέρ μέλος του κυβερνητικού κεντροδεξιού συνασπισμού είναι παντρεμένος με τον Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, διευθυντή διαφημιστικής εταιρείας. Σημειώνεται επίσης πως οι ΗΠΑ στην αποστολή τους έχουν συμπεριλάβει τρεις ομοφυλόφιλους αθλητές.
 
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πως οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να ταξιδέψουν στο Σότσι και «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», αρκεί όπως είπε «να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά».