Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στον ΟΦΗ και επικρατώντας 3-0 έκανε το «5×5», παραμονή της 40ης μαύρης επετείου της τραγωδίας της Θύρας 7, διατήρησε το απόλυτο στο Φάληρο και αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ.
 
Σημαντική ημέρα στην καριέρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου καθώς έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ads

image
 
Κυρίαρχη από την αρχή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έπιασε απ’ τον γιακά τον αντίπαλο, καθώς δεν είχε απλά την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή, αλλά ήταν σχεδόν μόνιμα στην επίθεση.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που παρουσιάστηκε αρκετά παθητικός και πολύ φοβισμένος, κάνοντας πάρα πολλά λάθη στο πρώτο μέρος. Ο μετέπειτα σκόρερ Γιαν Εμβιλά, αστόχησε σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία, αλλά από πλάγια θέση σε στατική φάση.

Η δεύτερη προσπάθεια του Γάλλου στο 13’ δεν έφερε κάτι καλό για την ομάδα του, αλλά η τρίτη αποδείχθηκε φαρμακερή, έπειτα από φάση διαρκείας, στην οποία δεν μπόρεσε να σκοράρει ο Ελ Αραμπί. Ο Ανδρούτσος έδωσε στον Βαλμπουενά και αυτός στον συμπατριώτη του Εμβιλά, που με συρτό σουτ σημείωσε το 1-0 στο 20’.

Ads

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκεται στο προσκήνιο και ο ΟΦΗ σε θέση άμυνας, κάνοντας και πάλι λάθη, αφού δεν υπήρχε πλέον καθόλου καθαρό μυαλό. Κάπως έτσι έκλεψε στο 37΄ο Βαλμπουενά από τον Βαφέα, μοίρασε για τον Μασούρα και ο διεθνής άσος έγραψε το 2-0.

Η είσοδος του Φορτούνη αντί του Μπρούμα έκανε ακόμα πιο δραστήριους τους Πειραιώτες στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους. Ωστόσο, το 3-0 παρέμεινε, αφού το γκολ του Ελ Αραμπί ορθώς ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ήταν ξεκάθαρη η διάθεση του Ολυμπιακού να αφήσει τη μπάλα στον ΟΦΗ και να του δώσει χώρο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Οι Κρητικοί την κυκλοφόρησαν αρκετά, όμως ελάχιστα πράγματα κατάφεραν προ της εστίας του Σα, με τον Ολυμπιακό να παραμένει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ψάχνοντας με αυτό τον τρόπο το τρίτο γκολ.
Το οποίο (3-0) ήρθε από τον Ελ Αραμπί στο 68′, αλλά από στημένη φάση και φάουλ του Φορτούνη. Ο Τρικαλινός χαφ μάλιστα έχασε και πέναλτι λίγο αργότερα.

Προς το φινάλε, μετά και τις αλλαγές των δύο προπονητών ο ρυθμός έπεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό στο +17 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, εν αναμονή του δικού της ματς.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Μπα (64′ Παπασταθόπουλος), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (64′ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (70′ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (40′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (70′ Χασάν)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61′ Μίγγος), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (62′ Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (78′ Ντε Γκουζμάν), Γρίβας, Στάρτζεον (78′ Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (62′ Σαρδινέρο)

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Αναστασάκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)

Δείτε όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς