Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση για την ΑΕΚ, που επικράτησε στο παγωμένο ΟΑΚΑ του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.

Ads

Χωρίς να εντυπωσιάσει η «Ένωση» έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη», σε όλες τις διοργανώσεις με τον Χιμένεθ στον πάγκο και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στην επόμενη φάση, ενώ παράλληλα πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία.

Πάντως, το ματς ήταν κάκιστο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που είχε ελάχιστες τελικές μπροστά στις δύο εστίες. «Καθάρισαν» για την «Ένωση» ο Σιμάνσκι και ο Λιβάι Γκαρσία.

Το ξεκίνημα ήταν κάτι περισσότερο από ιδανικό για την ομάδα του Χιμένεθ, αφού η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα την πρώτη φορά που πάτησε περιοχή. Στο 7ο λεπτό η μπάλα γύρισε από αρκετά πόδια, κατέληξε στον Τάνκοβιτς που έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Λόπες στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά βρήκε τον Σιμάνσκι και ο Πολωνός από κοντά νίκησε τον Κότσαρη για το 1-0.

Ads

Το ματς είχε ρυθμό, ενώ η ΑΕΚ προσπάθησε να χτυπήσει στους κενούς χώρους που έβρισκε. Μάλιστα αν ο Ολιβέιρα ήταν πιο αποτελεσματικός στη φάση του 15ου λεπτού που βγήκε απέναντι στον Κότσαρη, τότε τα πράγματα θα ήταν από πολύ νωρίς πιο απλά για την «Ένωση».

Όσο ο Απόλλων δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλες και περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι της και προσπαθούσε να βρει ρυθμό, εκμεταλλευόμενη κυρίως τα ανεβάσματα από τα πλάγια μπακ.

Τόσο ο Λόπες όσο και ο Ραντόνια στο ντεμπούτο του βοηθούσαν αρκετά επιθετικά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να απειλεί από τα άκρα. Στο 31’ μάλιστα ο Πορτογάλος έχασε ευκαιρία για το 2-0, αφού το διαγώνιο σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του Απόλλωνα ήταν σαφώς βελτιωμένη. Οι παίκτες του Παράσχου, κρατούσαν περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσαν να πατήσουν περισσότερη την περιοχή του Τσιντώτα, κάτι που δεν έκαναν στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη ο Χιμένεθ, έριξε στο ματς Μαχαίρα και Λιβάγια, αρχικά αποσύροντας Τάνκοβιτς και Αλμπάνη, ώστε να δώσει φρεσκάδα στα άκρα του, ενώ στο για το τελευταίο ημίωρο πέρασε στο παιχνίδι Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία.

Ωστόσο, το ματς ήταν κακό με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν τελική στην εστία του Κότσαρη. Αντίθετα η ομάδα του Παράσχου, φάνηκε να έχει περισσότερη ενέργεια, αλλά αυτό δεν μπορούσε να μετουσιωθεί σε ευκαιρίες, ακόμα και μετά την είσοδο των Μουνιέ, Τσιλούλη και Λαγού που λογίζονται ως βασικοί.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του δευτέρου ημιχρόνου, το γεγονός ότι η πρώτη τελική για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 79’ με τον Σάκχοφ να μην μπορεί να τελειώσει σωστά την φοβερή μπαλιά του Λιβάι Γκαρσία.

Εκεί που φαινόταν ότι το ματς πάει για το αγαπημένο 1-0 του Χιμένεθ, ήρθε ο Λιβάι Γκαρσία στο 88’ να γράψει το 2-0, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Μάνταλου, καθαρίζοντας το ματς και δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΚ.

Ο Τσακαλίδης δεν έκανε λάθη, άλλωστε και το ματς τον βοήθησε. Σε αντίθεση με τους βοηθούς, που έχασαν αρκετές από τις φάσεις για οφσάιντ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η υπόδειξη του Μπεντινέλι ενώ τον κάλυπταν τρεις παίκτες της ΑΕΚ ήταν απαράδεκτη. 

Υπενθυμίζεται ότι στα ματς κυπέλλου δεν υπάρχει VAR.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Γαλανόπουλος (65’ Μάνταλος), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (85’ Σιμόες), Τάνκοβιτς (55’ Λιβάγια), Αλμπάνης (56’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (65’ Γκαρσία)

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής (64’ Τσιλούλης), Φατιόν (46’ Σλίβκα), Κιτοκό (64’ Λαγός), Καραγκούνης (64’ Μουνιέ), Μπεντινέλι (78’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Βάρκας

Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών), Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης